-150 γρ. φαγόπυρο βρασμένο
-100 γρ. παντζάρια βρασμένα
-100 γρ. κουνουπίδι
-80 γρ. αποξηραμένα φρούτα (σταφίδες, βερίκοκα, χουρμάδες)
-1 κουταλιά της σούπας μαύρες σταφίδες
-1 κουταλιά της σούπας φυστίκι τριμμένο
-3 κουταλιές της σούπας κάσιους
-1 ραπανάκι
-1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά φρέσκο
-1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ φρέσκο
-1 μικρό ματσάκι κόλιανδρο
-1 μικρό ματσάκι δυόσμο
-20ml ελαιόλαδο
-Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-Αλάτι
Για το dressing
-80ml χυμό σαγκουίνι
-2-3 κουταλιές της σούπας κρέμα βαλσαμική
-30ml ελαιόλαδο
-¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Στο γουδί πολτοποιούμε το φρέσκο τζίντζερ, τον κουρκουμά, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Κόβουμε το κουνουπίδι σε μικρές φουντίτσες και μαγειρεύουμε στον ατμό ή το βράζουμε για μερικά λεπτά να μαλακώσει, όσο μας αρέσει, προσωπικά το προτιμώ τραγανό. Όταν είναι έτοιμο το περιχύνουμε αμέσως με το μείγμα του κουρκουμά.
Βάζουμε το φαγόπυρο σε ένα μπολ, προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς. Ψιλοκόβουμε τα φρούτα, τον κόλιανδρο, το δυόσμο και το παντζάρι σε κυβάκια, το ραπανάκι σε φέτες, τα προσθέτουμε στο φαγόπυρο μαζί με το κουνουπίδι και ανακατεύουμε.
Ανακατεύουμε το μπαλσάμικο, με το χυμό σαγκουίνι και προσθέτουμε σταδιακά το ελαιόλαδο ανακατεύοντας συνεχώς. Περιχύνουμε τη σαλάτα με το dressing σαγκουίνι, προσθέτουμε επιπλέον φυστίκι και σερβίρουμε.