Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ξεπαγώνουν οι αγοραπωλησίες στην εκτός σχεδίου δόμηση

Ξεπαγώνουν οι αγοραπωλησίες στην εκτός σχεδίου δόμηση

0

Μέχρι το τέλος του έτους κατατίθεται η νομοθετική ρύθμιση από το υπουργείο Περιβάλλοντος

Ξεπαγώνουν οι αγοραπωλησίες στην εκτός σχεδίου δόμηση και σταματάει η απαξίωση της περιουσίας δεκάδων χιλιάδων ιδιοκτητών με νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Η νομοθετική ρύθμιση αναμένεται να ενσωματωθεί σε ένα από τα νομοσχέδια του ΥΠΕΝ προκειμένου να κατατεθεί (καλώς εχόντων των πραγμάτων) μέχρι το τέλος του έτους στη Βουλή.

Η νομοθετική ρύθμιση προβλέπει τη θέσπιση ενός ειδικού τέλους υπέρ του Πράσινου Ταμείου, το οποίο θα λειτουργεί ως περιβαλλοντικό ισοδύναμο.

Διευκρινίζεται πως η νομοθετική ρύθμιση δεν θα είναι οριστική αλλά μεταβατική και θα αφορά την περίοδο έως 31 Δεκεμβρίου 2025, οπότε υπολογίζεται πως θα έχει ολοκληρωθεί ο καθορισμός των κοινόχρηστων δρόμων της χώρας.

Σημειώνεται πως η ρύθμιση επρόκειτο να ψηφιστεί πριν κλείσει η Βουλή για τις εκλογές, αλλά «πάγωσε» σε μια προσπάθεια να μην υπάρξει σύγκρουση με πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο, έπειτα από μια προσφυγή κατά της άδειας δόμησης οικοπέδου σε εκτός σχεδίου περιοχή στην Πάτμο, χωρίς πρόσβαση σε αναγνωρισμένη κοινόχρηστη οδό, αποφάσισε πως δεν αρκεί το ελάχιστο εμβαδόν των τεσσάρων στρεμμάτων, αλλά απαιτείται ήδη από το 1985 και η ύπαρξη προσώπου σε κοινόχρηστο δρόμο για τη δόμηση του οικοπέδου.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΛΣΤΑΤ: Πόσα ξοδεύουν οι Έλληνες για στέγαση και διατροφή

O κίνδυνος φτώχειας απειλεί το 18,7% του πληθυσμού Εντυπωσιακά στοιχεία για το πώς διαμορφ…