-350 γρ. φακές
-1 κουτ. γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
-2 φύλλα δάφνης
-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
-1 κουτ. σούπας ξερή ρίγανη, τριμμένη
-2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-1 πράσο (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), σε λεπτές ροδέλες
-1 πιπεριά Φλωρίνης, σε μικρά καρέ
-1 πιπεριά κέρατο, σε μικρά καρέ
-300 γρ. σπανάκι (καθαρό βάρος)
Για να φτιάξουμε τις φακές με σπανάκι και πιπεριές, ξεκινάμε βάζοντας σε μια κατσαρόλα τις φακές, τα δαφνόφυλλα, το σκόρδο και τη ρίγανη και προσθέτουμε νερό που να τις σκεπάσει κατά 3-4 εκ. Βράζουμε για 30 λεπτά, ξαφρίζοντας όσο χρειάζεται, μέχρι να μαλακώσουν.
Παράλληλα, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το πράσο και τις πιπεριές για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το σπανάκι, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί.
Αδειάζουμε το όλον στην κατσαρόλα με τις φακές (αφού περάσουν τα 30 λεπτά μαγειρέματος), αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.