-500 γρ. φακές ψιλές
-250 γρ. φρέσκο σπανάκι
-1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
-1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
-1 κολοκυθάκι, κομμένο σε κυβάκια
-2 ντομάτες, κομμένες στα 8
-1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
-6 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
-3 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
-2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
-1 lt ζωμό λαχανικών
-Ελαιόλαδο
-Αλάτι, Πιπέρι
Ξεπλένουμε τις φακές σε ένα σουρωτήρι με κρύο νερό. Ζεσταίνουμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, γεμίζουμε με νερό, ρίχνουμε τις φάκες και τις αφήνουμε να βράσουν για 2-3 λεπτά. (αν χρειάζεται ξαφρίζουμε). Σουρώνουμε τις φακές.
Ζεσταίνουμε την ίδια κατσαρόλα, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την πράσινη πιπεριά, την κόκκινη πιπεριά, το κολοκυθάκι, το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε τις φακές, την ντομάτα, τα φρέσκα μυρωδικά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε το ζωμό, το σπανάκι, αλάτι, πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να βράσουν οι φακές. Μόλις είναι έτοιμη η σούπα σερβίρουμε ζεστή.