500γρ. κοντά ζυμαρικά (rigati, πέννες, φαρφάλες)
6-7 κ.σ. καρύδια
250γρ. γκοργκοντζόλα (γλυκιά)
8 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
⅓ κ.γ. μοσχοκάρυδο
αλάτι πιπέρι
Βράζουμε τα ζυμαρικά ανάλογα με τον αναγραφόμενο χρόνο βρασίματος (να είναι αρκετά αλ-ντέντε γιατί θα μπουν στη σάλτσα).
Σ’ ένα τηγάνι καβουρντίζουμε τα καρύδια μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την γκοργκοντζόλα και τη λιώνουμε με κυκλικές κινήσεις με τη βοήθεια ξύλινης σπάτουλας ή κουτάλας. Προσθέτουμε 2-3 κουταλιές γεμάτες από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια. Αλατίζουμε ελαφρά και προσθέτουμε αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μοσχοκάρυδο.-Μόλις δέσει η σάλτσα (2 λεπτά), κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε για να δέσουν τα υλικά μαζί. Σερβίρουμε και προσθέτουμε τριμμένη παρμεζάνα.