-1/2 κιλό οσπριάδα
-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
-1 ξερό κρεμμύδι
-1/2 μάτσο μάραθο
-1/4 Μάτσο άνηθο
-1 ποτήρι λάδι
-χυμό από 2 λεμόνια
-1 κ.σ. αλεύρι
-πιπέρι, αλάτι
Βάζουμε την οσπριάδα στο νερό αποβραδίς να φουσκώσει. Βράζουμε τα όσπρια σε μπόλικο νερό όχι αλατισμένο μέχρι να μαλακώσουν. Τα βάζουμε σε μία λεκάνη μαζί με το νερό τους. Τσιγαρίζουμε μέσα το λάδι, το ξερό κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και σβήνουμε με 1 1/2 φλιτζάνι από το ζωμό των οσπρίων. Τα βράζουμε μέχρι να ψηθούν και στραγγίζουμε τα όσπρια και τα προσθέτουμε. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το μάραθο και τον άνηθο. Το αφήνουμε ένα πεντάλεπτο να βράσει να πάρει όλη τη γεύση και αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό ή ζωμό μέχρι να σκεπάσουμε τα όσπρια μας. Τα βράζουμε περίπου 10 λεπτά και σε ένα μπολ βάζουμε το λεμόνι με 2 κουτάλες που σερβίρουμε τη σούπα μας ζουμί, το ανακατεύουμε και διαλύουμε μέσα το αλεύρι καλά. Το ρίχνουμε στη κατσαρόλα μας και το ανακατεύουμε. Σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να φουσκώσει.