Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μοσχάρι κρασάτο με καρότα και κοκκάρια

Μοσχάρι κρασάτο με καρότα και κοκκάρια

0

Υλικά για 4 άτομα

-1600 γραμμάρια μοσχαρίσιο χτένι σε μπουκιές

-80 γραμμάρια ελαιόλαδο

-10 μικρά καρότα καθαρισμένα

-300 γραμμάρια κοκκάρια

-60 γραμμάρια αλεύρι

-1 αρωματικό μπουκέτο (πράσο, μαϊντανό, δάφνη, θυμάρι)

-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

-800 ml κόκκινο κρασί

-800 ml ζωμό βοδινό

-250 γραμμάρια ασπρομανίταρα

-2 κουταλιές ελαιόλαδο-

-Αλάτι

-Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Φτιάχνετε το αρωματικό μπουκέτο προσθέτοντας μέσα στο πράσο κλωναράκια από μαϊντανό, δάφνη και φρέσκο θυμάρι.

Σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο θωρακίζετε τα κομμάτια του κρέατος και στην συνέχεια προσθέτετε τα καρότα μαζί με τα κοκκάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά. Πασπαλίζετε με το αλεύρι και ανακατεύετε καλά μέχρι το αλεύρι να εξαφανισθεί.

Σβήνετε με το κόκκινο κρασί και τον ζωμό και προσθέτετε το σκόρδο και το αρωματικό μπουκέτο στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε την φωτιά, και αφήνετε το μοσχάρι να σιγοβράσει για 2 ώρες.

Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε μέσα τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Σοτάρετε για 2-3 λεπτά τα μανιτάρια ολόκληρα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Στα τελευταία 40 λεπτά προσθέτετε τα μανιτάρια και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να είναι έτοιμο το μοσχάρι και να έχει δέσει η σάλτσα. Σε ένα ξύλο κοπής ψιλοκόβετε καλά μαϊντανό και τον προσθέτετε τελευταία στιγμή στην κατσαρόλα, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…