Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κοτόπουλο Μιλανέζα

Κοτόπουλο Μιλανέζα

0

-1 ολόκληρο κοτόπουλο

-3 καρότα

-2 αυγά

-3 λεμόνια

-2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ

-αλάτι, πιπέρι

-λίγο βούτυρο (1 κ.σ. προαιρετικά)

-2-3 κούπες ρύζι μακρύκοκο

Βράζουμε το κοτόπουλο χωρίς λιπαρή ουσία, μόνο με αλάτι, πιπέρι και τα καρότα, μέχρι να βράσει πολύ καλά και να ξεκολλούν τα κόκαλα από τις αρθρώσεις.

Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το ξεκοκαλίζουμε κρατώντας ζεστό το ψαχνό. (Αν βαριέστε τη διαδικασία μπορείτε να πάρετε μόνο μπούτια κοτόπουλο και να τα σερβίρετε ολόκληρα).

Σε άλλη κατσαρόλα μετράμε από το ζουμί δυο κούπες, προσθέτουμε το ανάλογο νερό και βράζουμε το ρύζι με αναλογία 1 κούπα ρύζι, δύο νερό, προσθέτοντας λίγο ακόμη αλάτι.

Το υπόλοιπο ζουμί το δένουμε σάλτσα, χτυπώντας δυο αυγά, το χυμό των δύο λεμονιών και αραιώνουμε το κορν φλάουρ με λίγο νερό, το ρίχνουμε στο ζωμό μαζί με το βούτυρο και ανακατεύουμε ζωηρά με σύρμα μέχρι να δέσει, σε δυνατή στην αρχή φωτιά και μετά σε μέτρια, και να πάρει τη μορφή μιας ελαφριάς μπεσαμέλ.

Σερβίρουμε το ρύζι, το κοτόπουλο, κι από πάνω τη σάλτσα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…