Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Αρνάκι στιφάδο

Αρνάκι στιφάδο

0

-2 κιλά αρνάκι από μπούτι και σπάλα, κομμένο σε 6 κομμάτια, με το κόκαλο

-1 κιλό κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

-2 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια

-1 φύλλο δάφνης

-1/4 κουτ. γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη

-1/3 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη

-1/3 κουτ. γλυκού μπαχάρι σε σκόνη

-1 μικρή τσίλι πιπεριά, ψιλοκομμένη

-200 ml κόκκινo ξηρό κρασί

-2 ντομάτες τριμμένες, με το ζουμί τους

-60 ml ελαιόλαδο

-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για να ετοιμάσουμε το στιφάδο με αρνάκι πρώτα αλατοπιπερώνουμε το κρέας. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το αρνάκι για 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, τη δάφνη, τα μπαχαρικά, αλατοπίπερο και την πιπερίτσα τσίλι, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 6-7 λεπτά ακόμα.

Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε την ντομάτα και νερό τόσο ώστε να καλύψουμε μέχρι τη μέση τα υλικά και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι.

Σιγομαγειρεύουμε για 2 ώρες ή μέχρι να μαλακώσει καλά το αρνάκι.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καλαμαράκια μεθυσμένα

-1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα -1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής -1 κρεμ…