-2 κιλά αρνάκι από μπούτι και σπάλα, κομμένο σε 6 κομμάτια, με το κόκαλο
-1 κιλό κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
-2 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια
-1 φύλλο δάφνης
-1/4 κουτ. γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
-1/3 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
-1/3 κουτ. γλυκού μπαχάρι σε σκόνη
-1 μικρή τσίλι πιπεριά, ψιλοκομμένη
-200 ml κόκκινo ξηρό κρασί
-2 ντομάτες τριμμένες, με το ζουμί τους
-60 ml ελαιόλαδο
-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για να ετοιμάσουμε το στιφάδο με αρνάκι πρώτα αλατοπιπερώνουμε το κρέας. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το αρνάκι για 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, τη δάφνη, τα μπαχαρικά, αλατοπίπερο και την πιπερίτσα τσίλι, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 6-7 λεπτά ακόμα.
Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε την ντομάτα και νερό τόσο ώστε να καλύψουμε μέχρι τη μέση τα υλικά και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι.
Σιγομαγειρεύουμε για 2 ώρες ή μέχρι να μαλακώσει καλά το αρνάκι.