– 4 χοιρινά κότσια
-2 καρότα κομμένα στα 4
-2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε χοντρά κομμάτια
-2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε χοντρά κομμάτια
-2 κρεμμύδια κομμένα στα 4
για τη μαρινάδα
-1 φλιτζ. κόκκινο κρασί
-4 κ.σ. μουστάρδα περίπου (κατά βούληση)
-2 κ.γ. μίγμα λαχανικών σε σκόνη
-1 κουτ. γλυκού μέλι
-2 σκελίδες σκόρδο
-½ φλιτζ. ελαιόλαδο
-αλάτι, πιπέρι
Μαρινάρουμε τα κότσια από το προηγούμενο βράδυ. Αρχικά πλένουμε τα κότσια τα τρίβουμε με αλάτι, πιπέρι και μουστάρδα. Στη συνέχεια βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά της μαρινάδας, ανακατεύουμε και περιχύνουμε τα κότσια, τα οποία έχουμε τοποθετήσει στη γάστρα. Τα αφήνουμε στο ψυγείο και φροντίζουμε να τα γυρίσουμε και από την άλλη πλευρά μέχρι τη στιγμή που θα τα μαγειρέψουμε.
Πριν το ψήσιμο, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250οC. Προσθέτουμε στη γάστρα τα λαχανικά γύρω από τα κότσια. Ψήνουμε στην αρχή για μισή ώρα στους 250οC κι έπειτα χαμηλώνουμε στους 150οC και ψήνουμε για περίπου 2 ώρες ακόμα. Ελέγχουμε αν χρειάζεται νερό αν και θα βγάλουν τα λαχανικά και τα τελευταία 15 λεπτά αφαιρούμε το καπάκι από τη γάστρα για να ροδίσουν ακόμη περισσότερο (αν θέλουμε).
Μπορούμε να βάλουμε κάτω από τα κότσια πατατούλες μικρές ολόκληρες για μιάμιση ώρα περίπου θα μελώσουν από τη μαρινάδα και τα λαχανικά και θα γίνουν πεντανόστιμες!
Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό.