Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Τάρτα γιαουρτιού με ροδάκινα

Τάρτα γιαουρτιού με ροδάκινα

0

Για τη βάση

200 γραμμάρια μπισκότα

110 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο

Για την επικάλυψη

150 γραμμάρια γιαούρτι

3 κουταλιές της σούπας μέλι

3 φλιτζάνια φρέσκα ροδάκινα, χωρίς κουκούτσι και κομμένες σε φέτες

Αρχικά ετοιμάζουμε τη βάση της τάρτας. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στη συνέχεια θρυμματίστε στο μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν ψιλά κομματάκια όχι όμως τελείως σκόνη, κατόπιν τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Αφού γίνει ένα μείγμα, το ρίχνουμε σε μια φόρμα και πιέζουμε το μείγμα στον πάτο μέχρι να απλωθεί ομοιόμορφα. Τοποθετούμε τη φόρμα στο φούρνο και ψήνουμε για 10 με 12 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα το μείγμα μας. Αφού δούμε ότι ψήθηκε την βγάζουμε από τον φούρνο για να κρυώσει, ή μπορούμε να την βάλουμε στο ψυγείο για περίπου 5 λεπτά. Εν συνεχεία φτιάχνουμε την επικάλυψη.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, το μέλι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τη βάση το αλείφουμε με το γιαούρτι, από πάνω διακοσμούμε με τα φρέσκα ροδάκινα και βάζουμε στο ψυγείο για 2 – 4 ώρες.

 

  • Γαλακτομπακλαβάς

    Για σιρόπι: 3 ½ φλιτζάνια ζάχαρη, 3 ½ φλιτζάνια νερό, ½ ένα λεμόνι ημι πρεσκέζ, 1 κ. σούπα…
  • Kέικ μπακλαβά

    -100 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα (Για τη γέμιση) -4 φύλλα κρούστας -2 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο…
  • Ξεροτήγανα νηστίσιμα

    Για τα ξεροτήγανα -4 φλ. αλεύρι γ.ο.χ. -2 μικρά ακέρωτα πορτοκάλια (το χυμό και το ξύσμα τ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καλαμαράκια μεθυσμένα

-1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα -1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής -1 κρεμ…