-8 μεγάλα μανιτάρια (λευκά ή πορτομπέλο)
-200 γρ. πλιγούρι
-2 πιπεριές Φλωρίνης
-2 πράσινες πιπεριές
-1 κρεμμύδι κομμένο στα 4
-1 σκελίδα σκόρδο
-2 ντομάτες σε κυβάκια
-1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-1 κ.γ. ρίγανη
-ξύσμα από ½ λεμόνι
-1 φλ. ελαιόλαδο
-αλάτι-πιπέρι
Σε άφθονο νερό που βράζει ρίχνουμε για 5-6 λεπτά το πλιγούρι. Το στραγγίζουμε. Στρώνουμε με χαρτί για ψήσιμο το ρηχό ταψί του φούρνου και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνουμε τα μανιτάρια, τα αλατίζουμε, τα πασπαλίζουμε με ρίγανη και τα αλείφουμε με ελαιόλαδο. Τα ψήνουμε για 40 λεπτά.
Σε μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τη ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε.
Ρίχνουμε το πλιγούρι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό και τη ρίγανη, ανακατεύουμε.
Γεμίζουμε τα μανιτάρια με το πλιγούρι και σερβίρουμε.