Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μπράουνις με παγωτό καϊμάκι και βατόμουρα

Μπράουνις με παγωτό καϊμάκι και βατόμουρα

0
brownies-pagoto

Για το μπράουνις

-275γρ. Κουβερτούρα, σε κομματάκια

-175γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

-4 αβγά

-125γρ. ζάχαρη

-100γρ. Φαρίνα

Για τη διακόσμηση

-500 γρ παγωτό Καϊμάκι

-1 κεσεδάκι βατόμουρα

-ζάχαρη άχνη

 

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και λιώνετε με προσοχή τη σοκολάτα μέσα στο ελαιόλαδο.

Χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη με τον αβγοδάρτη, αδειάζετε το μίγμα της λιωμένης σοκολάτας στο μίγμα των αβγών και ανακατεύετε. Προσθέτετε και τη Φαρίνα, ρίχνοντάς τη από σουρωτήρι και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί με τη σπάτουλα, μέχρι να ομογεννοποιηθούν. Ντύνετε το ταψάκι σας με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Ψήνετε για 30 λεπτά στο φούρνο. Ξεφουρνίζετε, τραβάτε το γλυκό μαζί με το χαρτί ψησίματος και αφήνετε να κρυώσει.

Όταν κρυώσει καλά, μεταφέρετε το μπράουνις σε πιατέλα και το κόβετε οριζόντια στη μέση. Απλώνετε πάνω στο κάτω φύλλο το μισοπαγωμένο παγωτό και σκορπάτε μερικά βατόμουρα εδώ κι εκεί. Σκεπάζετε με το πάνω φύλλο, το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτου και το βάζετε να παγώσει στην κατάψυξη. Όταν θέλετε να σερβίρετε αφήνετε 5 λεπτά το γλυκό εκτός ψυγείου, κόβετε κομμάτια και σερβίρετε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και διακοσμώντας με λίγα βατόμουρα.

  • Γαλακτομπακλαβάς

    Για σιρόπι: 3 ½ φλιτζάνια ζάχαρη, 3 ½ φλιτζάνια νερό, ½ ένα λεμόνι ημι πρεσκέζ, 1 κ. σούπα…
  • Kέικ μπακλαβά

    -100 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα (Για τη γέμιση) -4 φύλλα κρούστας -2 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο…
  • Ξεροτήγανα νηστίσιμα

    Για τα ξεροτήγανα -4 φλ. αλεύρι γ.ο.χ. -2 μικρά ακέρωτα πορτοκάλια (το χυμό και το ξύσμα τ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καλαμαράκια μεθυσμένα

-1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα -1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής -1 κρεμ…