Για το μπράουνις
-275γρ. Κουβερτούρα, σε κομματάκια
-175γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
-4 αβγά
-125γρ. ζάχαρη
-100γρ. Φαρίνα
Για τη διακόσμηση
-500 γρ παγωτό Καϊμάκι
-1 κεσεδάκι βατόμουρα
-ζάχαρη άχνη
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και λιώνετε με προσοχή τη σοκολάτα μέσα στο ελαιόλαδο.
Χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη με τον αβγοδάρτη, αδειάζετε το μίγμα της λιωμένης σοκολάτας στο μίγμα των αβγών και ανακατεύετε. Προσθέτετε και τη Φαρίνα, ρίχνοντάς τη από σουρωτήρι και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί με τη σπάτουλα, μέχρι να ομογεννοποιηθούν. Ντύνετε το ταψάκι σας με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Ψήνετε για 30 λεπτά στο φούρνο. Ξεφουρνίζετε, τραβάτε το γλυκό μαζί με το χαρτί ψησίματος και αφήνετε να κρυώσει.
Όταν κρυώσει καλά, μεταφέρετε το μπράουνις σε πιατέλα και το κόβετε οριζόντια στη μέση. Απλώνετε πάνω στο κάτω φύλλο το μισοπαγωμένο παγωτό και σκορπάτε μερικά βατόμουρα εδώ κι εκεί. Σκεπάζετε με το πάνω φύλλο, το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτου και το βάζετε να παγώσει στην κατάψυξη. Όταν θέλετε να σερβίρετε αφήνετε 5 λεπτά το γλυκό εκτός ψυγείου, κόβετε κομμάτια και σερβίρετε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και διακοσμώντας με λίγα βατόμουρα.