Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μοσχάρι με μελιτζάνες και σάλτσα ταχίνι

Μοσχάρι με μελιτζάνες και σάλτσα ταχίνι

0

-1 κιλό μελιτζάνες

-2 κ.σ. ελαιόλαδο

-1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

-400 γρ. μοσχάρι, ψιλοκομμένο

-3 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

-½ κ.γ. κύμινο

-1/2 κ.γ. κανέλα

-1/2 κ.γ. μπούκοβο

-2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

-400 γρ. ντομάτα, ψιλοκομμένη

-Αλάτι, Πιπέρι

Για τη σάλτσα ταχίνι:

-60 γρ. ταχίνι

-2 κ.σ. χυμό λεμονιού

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C στον αέρα κι ετοιμάζουμε τις μελιτζάνες. Τρυπάμε τις μελιτζάνες παντού με ένα πιρούνι, τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε στον φούρνο για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Αφήνουμε τις μελιτζάνες να κρυώσουν, κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τη σάρκα με ένα κουτάλι. Μεταφέρουμε τη σάρκα τους σε ένα μπολ, συνθλίβουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σάλτσα ταχίνι: Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το ταχίνι με το λεμόνι, μέχρι να ενωθούν εντελώς. Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά να καραμελώσει. Δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το μοσχάρι και σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά.

Ρίχνουμε το σκόρδο, τα μπαχαρικά, τον πελτέ και σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε τη σάρκα από τη μελιτζάνα, την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Σερβίρουμε με τη σάλτσα ταχίνι.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…