-4 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
-2 μεγάλα κρεμμύδια
-4 σκ. σκόρδο
-1 κουτί τομάτα κον κασέ
-500 ml χυμό τομάτας
-1 κ.τ.σ πελτέ τομάτας
-300 ml ελαιόλαδο
-300 γρ φέτα
-1 σφηνάκι λευκό κρασί
-2 κ.τ.γ ζάχαρη
-1 κ.τ.σ πάπρικα καπνιστή
-2 κ.τ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
-αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα. Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση και τις χαράζουμε στο κέντρο σταυρωτά να γίνει σε σχήμα κυβάκια. Βάζουμε τις μελιτζάνες σε αλατόνερο να μουσκέψουν τουλάχιστον 3 λεπτά(αυτό βοηθάει στο να ξεπικρίσουν)
Τις αλείφουμε με ένα πινέλο με αρκετό ελαιόλαδο και ψήνουμε για 30 λεπτά στον φούρνο πάνω σε μια λαδόκολλα αλλά προσοχή, η πλευρά που έχουμε χαράξει να ακουμπάει στην λαδόκολλα, η μελιτζάνα να είναι μπρούμυτα.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες κομμένο με το ελαιόλαδο και σοτάρουμε μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα, προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, το σοτάρουμε για δύο λεπτά, στη συνέχεια το μπούκοβο, τον πελτέ τομάτας, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την τομάτα κον κασέ και χυμό τομάτας. Αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε ζάχαρη και καπνιστή πάπρικα, αφήνουμε να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά μέχρι να δέσει.
Βγάζουμε τις μελιτζάνες από τον φούρνο, από την πλευρά που έχουμε χαράξει βάζουμε τα κρεμμύδια σε όλες τις μελιτζάνες, περνάμε με ένα μέρος σε όλες σάλτσα τομάτας, βάζουμε θρυμματισμένη φέτα, στη συνέχεια πάλι σάλτσα τομάτα και μετά τελειώνουμε πάλι με φέτα.
Βάζουμε μπόλικο ελαιόλαδο σε όλες τις μελιτζάνες από πάνω και ψήνουμε στον αέρα ή στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και ελαιόλαδο.