Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σαλάτα με κινόα, ντοματίνια και χαλούμι

Σαλάτα με κινόα, ντοματίνια και χαλούμι

0

– 200 γρ. κινόα (ή 200 γρ. κουσκούς)

– 100 ml χυμό λεμονιού

– 2 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα

– 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + 1 κουτ. για το τηγάνισμα

– 1 κουτ. σούπας μέλι

– 300 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

– 1 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού

– 1 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου δυόσμου (ή από 1 κουτ. γλυκού ξερά)

– 300 γρ. χαλούμι

 

Βράζουμε τη κινόα σε μέτρια φωτιά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.  Αποσύρουμε και σκεπάζουμε με μια πετσέτα. Παράλληλα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού με την καπνιστή πάπρικα, το ελαιόλαδο και το μέλι. Περιχύνουμε με τη μισή σάλτσα την κινόα και την υπόλοιπη την αφήνουμε στην άκρη. Προσθέτουμε στην κινόα τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, το βασιλικό και το δυόσμο (ή από 1 κουτ. γλυκού ξερά) και ανακατεύουμε.

Κόβουμε το χαλούμι σε 2 χοντρές φέτες, τις αλείφουμε με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (συνολικά) και το τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, για περίπου 1 – 2 λεπτά από κάθε πλευρά.

Αδειάζουμε τη σαλάτα κινόα σε μπολ, απλώνουμε το χαλούμι, περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα πάπρικας και σερβίρουμε.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…