Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ο απολογισμός της πανδημίας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Ο απολογισμός της πανδημίας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

0

4050 νοσηλείες στις Κλινικές COVID, 693 νοσηλείες στη ΜΕΘ COVID και 621 νοσηλείες στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων από τον Ιανουάριο του 2020 έως το Μάιο του 2023

Ενέργειες, πρωτοβουλίες, χρηματοδοτήσεις, αλλά και τις προσπάθειες του ανθρώπινου δυναμικού παρουσίασε ο διοικητής Ευ. Ρούφος

Σε εκτενή απολογισμό σχετικά με τη λειτουργία του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, για το διάστημα (Ιανουάριος 2020-Μάιος 2023) που αποτέλεσε και νοσοκομείο αναφοράς για την περίοδο του κορωνοϊού, προέβη ο διοικητής Ευάγγελος Ρούφος.

Αναφερόμενος στις προκλήσεις της προηγούμενης περιόδου, επεσήμανε την αφοσίωση και τον αλτρουισμό του προσωπικού, ενώ ως προς τα αποτελέσματα ανέφερε: «το Νοσοκομείο μας αντιμετώπισε αποτελεσματικά αυτά τα έτη, 4050 νοσηλείες στις Κλινικές COVID, 693 νοσηλείες στη ΜΕΘ COVID, 621 νοσηλείες στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων και 1254 νοσηλείες ύποπτων περιστατικών στην Κλινική COVID».

Επίσης, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, κατά τη διάρκεια αυτών των δύσκολων ομολογουμένως ετών, ενισχύθηκε με νέες προσλήψεις προσωπικού ( 94 άτομα Ιατρικό προσωπικό, 150 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό, 105 άτομα λοιπό προσωπικό), ενώ ιδρύθηκαν Νέες Μονάδες – Ειδικά Ιατρεία.

Παράλληλα ιδρύθηκε, μέσω χρηματοδότησης ΕΣΠΑ, το Κέντρο Ημέρας για την Άνοια το οποίο λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2021.

Ο κ. Ρούφος επεσήμανε ότι το 2021 υπήρχε και σημαντική ερευνητική παρουσία, καθώς, συνολικά τρεις ερευνητές ιατροί του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης έχουν συμπεριληφθεί σε δύο λίστες κορυφαίων επιστημόνων του κόσμου που δημιουργήθηκαν από το Πανεπιστήμιο Στάνφορντ και δημοσιεύθηκαν τον Οκτώβριο του 2021.

Ακόμη, υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας το 2021 στο πλαίσιο Ερευνητικού Έργου του Δ.Π.Θ. με τίτλο πράξης ” Μελέτη των συσχετίσεων νευροαπεικονιστικών, νευροφυσιολογικών και εμβιομηχανικών βιοδεικτών στην αποκατάσταση του Αγγειακού Εγκεφαλικού Επεισοδίου”. Τον Ιανουάριο του 2022 ιδρύθηκε το Ψηφιακό Κέντρο Λαπαροσκοπικής και Εικονικής Χειρουργικής.

Το Π.Γ.Ν.Α. συμμετέχει από το έτος 2022 στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα HORIZON ICU4COVID, μαζί με το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ με στόχο την ανάπτυξη για πρώτη φορά στην Ελλάδα συστημάτων τηλε-ιατρικής με αντικείμενο την Εντατική Θεραπεία, αλλά και την ψηφιοποίηση όλων των κλινικών δεδομένων των ασθενών που νοσηλεύονται στη ΜΕΘ σε μια ενιαία ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Το 2022 το Νοσοκομείο υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με την Πρωτοβουλία για την

Παιδική ψυχική Υγεία σε συνεργασία με το ΙΣΝ και το Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας Παιδιών “Child Mind Institute”.

Το ΠΝΓΑ τιμήθηκε με τέσσερα βραβεία στα Πρώτα Τιμητικά Βραβεία Ε.Σ.Υ. σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2023 στην Αθήνα.

Τον Μάρτιο του 2023 δημιουργήθηκε στο Νοσοκομείο το Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών – Κάπα3 , που έχει ως αποστολή του να βοηθήσει όλους τους ογκολογικούς ασθενείς σε κάθε φάση της ασθένειάς τους.

Η Στεφανιαία Μονάδα και το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο της Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής στο Π.Γ.Ν.Α. έλαβαν πιστοποίηση από την TUV NORD (TUV HELLAS), η πρώτη αντίστοιχη σε Δημόσιο Νοσοκομείο , σύμφωνα με το πρότυπο ΕΝ 15224:2016.

Τον Σεπτέμβριο του 2021 ιδρύθηκε με πρωτοβουλία της Διοίκησης ο Σύλλογος Φίλων Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης “ΗΡΟΔΙΚΟΣ Ο ΣΗΛΥΜΒΡΙΟΣ”, με έδρα την Αλεξανδρούπολη. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν μια σειρά από δράσεις και συνέδρια.

Το ΠΝΓΑ προχώρησε σε αγορά νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού ύψους 6.711.791 ευρώ μέσω ΕΣΠΑ, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη εγκεκριμένα έργα συνολικού προϋπολογισμού 8.886.066,36 ευρώ.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια αυτών των ετών το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης έγινε αποδέκτης σημαντικών δωρεών από μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, αξίας περίπου 2.800.000 ευρώ, με τελευταία αυτή της εγκατάστασης του PET/CT στο Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής, αξίας 2.000.000 ευρώ από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Στο πλαίσιο της εναρμόνισης με τις νέες ψηφιακές τεχνολογίες, το Π.Γ.Ν.Α. προχώρησε στη λειτουργία του e-ραντεβού και την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων σε όλες τις υπηρεσίες του νοσοκομείου (σε ποσοστό περίπου 90%).

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκλογές στο Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Ξάνθης

Την Κυριακή 19/1 και σε περίπτωση μη απαρτίας την επόμενη Κυριακή   Καλούνται τα μέλη…