Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ομελέτα φούρνου με άγρια σπαράγγια και γιαούρτι

Ομελέτα φούρνου με άγρια σπαράγγια και γιαούρτι

0

-12 αυγά

-4 κουτ. σούπας γιαούρτι αγελαδινό

-1 μάτσο σπαράγγια πράσινα

-2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

-4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο

-150 ml ελαιόλαδο

-αλάτι και πιπέρι

 

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά, το γιαούρτι, το μαϊντανό, το δυόσμο, το αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε στην άκρη. Καθαρίζουμε τα σπαράγγια, αφαιρώντας το σκληρό άκρο από τα κοτσάνια τους και τις σκληρές ίνες από τα κοτσάνια που απέμειναν, και σπάμε κάθε σπαράγγι στη μέση.

Σοτάρουμε πρώτα τα κοτσάνια για 3-4 λεπτά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, σε 100 ml ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα κομμάτια με τις κορυφές, ρίχνοντας στο τηγάνι άλλα 50 ml ελαιόλαδο, και τα σοτάρουμε όλα μαζί για 2-3 λεπτά.

Αδειάζουμε στο τηγάνι το μείγμα αυγών και τηγανίζουμε χωρίς ανακάτεμα για 2-3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά της ομελέτας και να ξεκολλά εύκολα όταν την ανασηκώσουμε.

Μεταφέρουμε αμέσως το τηγάνι στον φούρνο και ψήνουμε σε δυνατό γκριλ για 3-4 λεπτά, μέχρι η επιφάνεια της ομελέτας να στερεοποιηθεί, να ροδίσει απαλά και να φουσκώσει ωραία (αν το τηγάνι μας έχει λαβή που δεν είναι μεταλλική, την τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο, για προστασία).

Σερβίρουμε την ομελέτα αμέσως, πριν προλάβει να ξεφουσκώσει.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Φρικασέ με Κεμπάπ Σόγιας και μανιτάρια

– 250 γρ. Σόγια Κεμπάπ – 2 μαρούλια – 1 ματσάκι άνηθος – 1 ματσάκι…