Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Νηστίσιμα μηλοπιτάκια-ταρτάκια

Νηστίσιμα μηλοπιτάκια-ταρτάκια

0

Ζύμη

-250γρ μαργαρίνη κρυα

-150 γρ. ζάχαρη

-350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Γέμιση

-2 μεγάλα μήλα

-80 γρ. ζάχαρη

-1 κ.γ. κανέλα

-καρύδια (προαιρετικά)

Κόβουμε σε κυβάκια τη μαργαρίνη. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη μαργαρίνη. Δουλεύουμε με τα δάχτυλα μας πιέζοντας τη μαργαρίνη ώστε να ενσωματωθεί με το αλεύρι και τη ζάχαρη και να γίνει ένα ζυμαράκι.

Χωρίζουμε στα δύο το ζυμάρι με το ένα κομμάτι να είναι λίγο μεγαλύτερο από το άλλο(450 γρ. και 300 γρ.). Τυλίγουμε το μικρότερο κομμάτι με μεμβράνη και το τοποθετούμε στην κατάψυξη.

Λαδώνουμε ή βουτυρώνουμε τις φόρμες των cupcakes. Καλό είναι να λαδώσετε και το πάνω μέρος για να μην σας κολλήσουν διότι θα φουσκώσουν και θα γίνουν σαν μανιταράκια. Παίρνουμε τη μεγάλη ζύμη  και τη χωρίζουμε σε δέκα κομμάτια των 45 γρ. περίπου (ανάλογα τις θήκες σας). Τοποθετούμε στις θήκες και πιέζουμε ελαφρά ώστε να απλώσουμε τη ζύμη προς τα πάνω και να δημιουργήσουμε κοιλότητα στο κέντρο για να μπει η γέμιση.

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα. Κατόπιν τα περνάμε από τον τρίφτη. Τοποθετούμε τα τριμμένα μήλα σε ένα στραγγιστήρι και τα πιέζουμε ελαφρά να βγάλουν τα πολλά ζουμιά. Σε ένα μπολ βάζουμε τα τριμμένα μήλα, προσθέτουμε την κανέλα, τη ζάχαρη και τα καρύδια.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου. Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση στις θήκες (ώστε να καλυφθεί η κοιλότητα). Βγάζουμε τη ζύμη από την κατάψυξη και την τρίβουμε στον τρίφτη. Καλύπτουμε τη γέμιση με την τριμμένη ζύμη. Προσέχουμε η ζύμη να έχει περισσότερο ύψος γιατί λίγο θα απλώσει!

Ψήνουμε τα νηστίσιμα μηλοπιτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου μέχρι να ροδίσουν. Όταν κρυώσουν πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη!

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μπιφτέκια σολομού

-500 gr. φιλέτο σολομού ψιλοκομμένο σαν κιμάς -2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα -1/2 χούφτα …