Για τα μπράουνις
125 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
125 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια
340 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
3 αυγά, χτυπημένα
120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
30 γρ. κακάο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1\4 κ.γ. αλάτι
400 γρ. φράουλες, κομμένες στην μέση
Για την επικάλυψη
400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
240 ml κρέμα γάλακτος
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C, στον αέρα. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί φούρνου 20×25 εκ. και το βουτυρώνουμε. Σε ένα γυάλινο μπολ, προσθέτουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα, τα λιώνουμε στα μικροκύματα και ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα.
Μόλις είναι έτοιμη η σοκολάτα, τη μεταφέρουμε σε ένα άλλο μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αυγά. Χτυπάμε για 2-3 λεπτά, με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Έπειτα, προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα και αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί φούρνου που έχουμε προετοιμάσει.
Ψήνουμε για 30 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Μόλις κρυώσει, τοποθετούμε από πάνω της φράουλες και το αφήνουμε στην άκρη.
Για την επικάλυψη: Σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ, προσθέτουμε τη σοκολάτα και τη κρέμα γάλακτος. Τα λιώνουμε στα μικροκύματα και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
Περιχύνουμε την επικαλύψει πάνω από της φράουλες και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Μετά από 20 λεπτά, κόβουμε και σερβίρουμε τα μπράουνις.