-2 μεγάλα καλαμάρια καθαρισμένα
-2 κουταλιές ελαιόλαδο
-2 κουταλιές βούτυρο Lurpak
-400 γραμμάρια σπανάκι καθαρισμένο
-2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-1 μικρό πράσο μόνο το λευκό μέρος ψιλοκομμένο
-½ σκελίδα σκόρδο
-1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
-10 τοματίνια
-Ξύσμα από 1 λάιμ
-100 ml λευκό κρασί
-Αλάτι
-Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα τοματίνια στην μέση, χοντροκόβετε το σπανάκι και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το πράσο, τον άνηθο και το σκόρδο.
Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε 2 κουταλιές βούτυρο και 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το πράσο και τον άνηθο για 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέτετε το σπανάκι, συνεχίζοντας το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί το σπανάκι, συνεχίζετε με τα τοματίνια και χαμηλώνετε αρκετά την φωτιά.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα καλαμαράκια σε ροδέλες.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε ελαιόλαδο. Σοτάρετε τα καλαμαράκια για 1 λεπτό, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε το ξύσμα λάιμ, σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε 1 κουταλιά βούτυρο, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και αποσύρετε από την φωτιά.
Σερβίρετε σε ατομικά βαθιά πιάτα το σπανάκι με τα τοματίνια και από πάνω τα σοταρισμένα καλαμαράκια.