Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Φιλέτο κοτόπουλου με γιαούρτι, κάρι και φουντούκια

Φιλέτο κοτόπουλου με γιαούρτι, κάρι και φουντούκια

0

– 700 γρ. φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, σε κύβους 3 – 4 εκ.

– 3 – 4 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

– 70 ml ελαιόλαδο

– 70 ml λευκό ξηρό κρασί

– 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

– 1/2 κουτ. γλυκού ξερό εστραγκόν ή δυόσμος, κοπανισμένα μέχρι να γίνουν σκόνη

– 1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ ή ξερός κόλιανδρος σε σκόνη

– 1 κουτ. σούπας κάρι σε σκόνη

– 100 γρ. φουντούκια ή φιστίκια Αιγίνης, καβουρδισμένα (σε αντικολλητικό τηγάνι για περίπου 3 – 4 λεπτά χωρίς λιπαρή ουσία) και χοντροκοπανισμένα

– αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι με το κάρι, το εστραγκόν ή το δυόσμο, το τζίντζερ ή τον κόλιανδρο και λίγο αλατοπίπερο. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη.

Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα πασπαλίζουμε από όλες τις πλευρές με το αλεύρι. Καλό είναι να το βάλουμε σε ένα σουρωτηράκι και να πασπαλίσουμε πάνω από το κοτόπουλο.

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και, μόλις κάψει, ρίχνουμε το λάδι και το κοτόπουλο. Το σοτάρουμε για περίπου 3 – 4 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, έως ότου εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε 100 ml νερό και αλατοπίπερο, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 4 – 5 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο, αλλά να παραμείνει ζουμερό.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε για 2 – 3 λεπτά, να γίνει το φαγητό χλιαρό, ρίχνουμε το γιαούρτι με τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθεί.

Σκορπίζουμε τα φουντούκια (ή τα φυστίκια), αν τα βάλουμε, και σερβίρουμε το κοτόπουλο με πιλάφι με σταφίδες και λίγο τζίντζερ ή ξερό κόλιανδρο.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μπακαλιαρόπιτα από την Κεφαλονιά

-1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο -500-600 γρ. παστό μπακαλιάρο -100 γρ. ρύζι καρολίνα -1 κρεμ…