Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Δ. Σούρας: «Η βία γεννιέται μέσα στην οικογένεια κι από εκεί διοχετεύεται στην κοινωνία»

Δ. Σούρας: «Η βία γεννιέται μέσα στην οικογένεια κι από εκεί διοχετεύεται στην κοινωνία»

0

Η ενημερωτική εκδήλωση για τη ΒΙΑ με κεντρικό ομιλητή τον Ψυχίατρο-Ψυχολόγο, κ. Δ. Σούρα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης

Τις μορφές της βίας και την ευθύνη της οικογένειας ανέδειξε ο ομιλητής

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τη Βία πραγματοποίησε το Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης «Μάθε! Μίλα! Ζήσε!» το απόγευμα του Σαββάτου 18/03 με κεντρικό ομιλητή τον Ψυχίατρο-Ψυχοθεραπευτή, κ. Δημήτριο Σούρα.

Ο κ. Δημήτριος Σούρας μίλησε στο «Ε» λίγα λεπτά πριν την έναρξη της εκδήλωσης για το περιεχόμενο της θεματικής προς ανάπτυξη στο πλαίσιο μίας διαρκούς διάδρασης με το κοινό. Ο ίδιος σημείωσε: «Η σημερινή εκδήλωση έχει να κάνει με δύο θέματα, η βία είναι μία απλώς έχουμε πολλές υποδιαιρέσεις, δηλαδή η προσωπική, η ενδοοικογενειακή, η σχολική, η κοινωνική, η επαγγελματική. Θα αναλύσουμε το κομμάτι της βίας, θα πούμε ποιοι είναι οι επικίνδυνοι άνθρωποι, πώς τους καταλαβαίνουμε, τι πρέπει να κάνουμε για να προλάβουμε, ποια η διαφορά ανάμεσα στην βία που εξασκείται από τους αρρώστους και από άτομα που δεν είναι άρρωστα. Πάνω από όλα θα προτείνουμε ιδιαίτερα για την σχολική βία λύσεις. Η βία γεννιέται μέσα στην ελληνική οικογένεια, από εκεί φεύγει κι έπειτα διοχετεύεται σε ολόκληρη την κοινωνία. Το δεύτερο κομμάτι είναι ο εθισμός στα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Ο Π.Ο.Υ.(Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) απεφάνθη από το2018 και μετά ότι ο εθισμός στα ηλεκτρονικά παιχνίδια είναι ψυχική αρρώστια. Στο δεύτερο θέμα θα ειπωθεί μία ιστορία που θα ‘’σπάσει κόκκαλα’’ και πιθανόν αυτή έκανε και τον Π.Ο.Υ. να μιλήσει ξεκάθαρα για ψυχική αρρώστια».

Όπως είπε, το στίγμα της τοποθέτησής του είναι: «Μάθε για να αποκτήσεις γνώση! Το ζητούμενο, δηλαδή είναι να αποκτήσουμε γνώση. Στοχεύουμε σε μία καλύτερη ζωή χωρίς ψυχικές ασθένειες, χωρίς φόβο, χωρίς τρόμο και πάνω από όλα χωρίς άγχος!»

Η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης, κα Πέπη Στάντσιου, συμπληρωματικά μετέφερε στο «Ε» το κλίμα της εκδήλωσης. Τόνισε: «Δεν χωρά αμφιβολία πως η εκδήλωση στέφθηκε με επιτυχία. Ο κ. Δημήτρης Σούρας κατέθεσε τις γνώσεις του μέσα σε μία ατμόσφαιρα διάδρασης, με πάθος και σθένος. Τελικά, επεσήμανε πόση ευθύνη έχουμε εμείς οι γονείς, αφού πλάθουμε τα παιδιά μας. Συνεπώς, μας κάλεσε να αφυπνιστούμε ζητώντας μας συνάμα να επαναληφθούν παρόμοιες εκδηλώσεις και στο άμεσο μέλλον. «Αυτό που μας χαροποιεί ιδιαίτερα είναι πως ο κ. Σούρας έφυγε από την πόλη μας με τις καλύτερες εντυπώσεις, κατενθουσιάστηκε με την ‘’ζεστή’’ ξανθιώτικη φιλοξενία, όπως επίσης και με την γαστρονομία της περιοχής, μιας και δοκίμασε τα πιάτα μας».

Η ίδια πρόσθεσε: «Ευχαριστούμε όλους όσοι παρευρέθηκαν από την Αντιπεριφέρεια, τον δήμο, την αστυνομία και τον στρατό. Επίσης, ευχαριστούμε θερμά ως Λύκειο Ελληνίδων τους χορηγούς μας: την Αντιπεριφέρεια Ξάνθης και τη ΣΕΚΕ ΑΕ.».

Χρύσα Κιατίπη

chkiatipi@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εξαφανίστηκε 34χρονος στην Καβάλα

Καβάλα: Άφησε τα δίδυμα κοριτσάκια του στο σχολείο και έφυγε- Κτηνοτρόφος είπε ότι είδε το…