Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ 32% αύξηση του ιικού φορτίου στην Ξάνθη δείχνουν τα εβδομαδιαία στοιχεία του ΕΟΔΥ

32% αύξηση του ιικού φορτίου στην Ξάνθη δείχνουν τα εβδομαδιαία στοιχεία του ΕΟΔΥ

0

Χαμηλά βρέθηκε το ιικό φορτίο την εβδομάδα από 27 Φεβρουαρίου έως 5 Μαρτίου, με εξαίρεση την Ξάνθη και τη Λάρισα, όπου καταγράφηκε αύξηση 32%.

Αυτό προκύπτει από τα ευρήματα του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων, τα οποία περιλαμβάνονται στο εβδομαδιαίο επιδημιολογικό δελτίο του ΕΟΔΥ, το οποίο δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Στο δελτίο επισημαίνεται πως παρατηρήθηκε αυξητική τάση, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε 4 από τις 10 περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ.

Πτωτικές τάσεις, σε αυτή την περίοδο αναφοράς, παρατηρήθηκαν σε 5 περιοχές, σταθεροποίηση του μέσου εβδομαδιαίου ιικού φορτίου των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκε σε1 περιοχή, καθαρά αυξητική στη Λάρισα (+32%) και στην Ξάνθη (+32%), ενώ οριακή ήταν η αύξηση στην Αλεξανδρούπολη (+13%) και στην Αττική (+12%).

Καθαρά πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν στην Πάτρα (-74%) και στον Βόλο (-32%), ενώ οριακή ήταν η μείωση στα Ιωάννινα (-20%), στο Ηράκλειο (-22%) και στα Χανιά (-12%). Σταθεροποίηση παρατηρήθηκε στη Θεσσαλονίκη (-4%).

Αναλυτικά

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νο mood(y’s)

Σίγουρα τα κυβερνητικά στελέχη έκαναν τον εύλογο συνειρμό. Η έκθεση της Moody’s που δημοσι…