-200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-½ κ.γ. μαγειρική σόδα
-½ κ.γ. αλάτι
-120 γρ. βούτυρο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
-70 γρ. καστανή ζάχαρη
-1 μεγάλο αυγό
-1 βανίλια σε σκόνη
-120 γρ. φυστικοβούτυρο
-100 γρ. νιφάδες σοκολάτας
Σε μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Σε άλλο, μεγαλύτερο μπολ, χτυπάμε με μίξερ χειρός, το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη για 2 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό, τη βανίλια και το φυστικοβούτυρο και ξαναχτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά, με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, μέχρι να ενωθεί το αλεύρι με το υγρό μείγμα. Ρίχνουμε τις νιφάδες σοκολάτας και ανακατεύουμε μέχρι να απλωθούν ομοιόμορφα στη ζύμη.
Πλάθουμε μικρές μπάλες και τις τοποθετούμε σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα. Τις πιέζουμε ελαφρώς με πιρούνι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC, για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν. Περιμένουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά και σερβίρουμε.