Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Λαχανόρυζο με ψητές πιπεριές φλωρίνης

Λαχανόρυζο με ψητές πιπεριές φλωρίνης

0

-500 γρ. λάχανο

-350 γρ. ψημένες κόκκινες πιπεριές

-1 ξερό κρεμμύδι

-3 καρότα

-2 πράσα

-2 κλωναράκια σέλερι

-100 γρ. σάλτσα τομάτας

-60 γρ. ρύζι καρολίνα

-80ml ελαιόλαδο

-600ml καυτό ζωμό λαχανικών

-1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο

-Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

-Αλάτι

Σε ένα μπολ βάζουμε το λάχανο, το αλατίζουμε και το πιέζουμε με τα χέρια μας ώστε να “μαραθεί”. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C.

Τρίβουμε στο ρεντέ τα καρότα, ψιλοκόβουμε το πράσο, το κρεμμύδι, το σέλερι και τα προσθέτουμε στο μπολ. Προσθέτουμε τη ντομάτα, το ζωμό, τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε πυρίμαχο βαθύ σκεύος με καπάκι και ψήνουμε για 50’ στους  200ο C.

Κατόπιν προσθέτουμε το ρύζι, τις πιπεριές, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20’ ακόμη. Σερβίρουμε το λαχανόρυζο με ψιλοκομμένο μαϊντανό και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…