Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Για δεύτερη εβδομάδα «Κλειστόν» στην Υπηρεσία Δόμησης Ξάνθης  

Για δεύτερη εβδομάδα «Κλειστόν» στην Υπηρεσία Δόμησης Ξάνθης  

0

Δεν απεργούν αλλά απέχουν από την εργασία τους οι υπάλληλοι στην ΥΔΟΜ Ξάνθης

 

«Έμφραγμα» στην έκδοση αδειών  – Σύσκεψη στην Νομαρχιακή Επιτροπή του ΤΕΕ Ξάνθης

 

«Λουκέτο» για δεύτερη εβδομάδα στην Πολεοδομία αφού οι υπάλληλοι της συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση που προκήρυξε το συνδικαλιστικό του όργανο προκειμένου να ασκήσει μοχλούς πίεσης για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν που είναι κλαδικά αλλά και εργασιακά.

Δεν απεργούν αλλά απέχουν από την εργασία τους οι υπάλληλοι στην ΥΔΟΜ Ξάνθης

Σύμφωνα με πληροφορίες μας η μορφή κινητοποίησης που έχουν επιλέξει οι 14 υπάλληλοι (Μηχανικοί και διοικητικό προσωπικό) της ΥΠΔΟΜ Ξάνθης είναι η αποχή. Ειδικότερα οι υπάλληλοι προσέρχονται κανονικά στην εργασία τους αλλά απέχουν των καθηκόντων τους. Αυτό έχει μια σημαντική διαφορά από την απεργία καθώς δεν θα επωμιστούν το κόστος στην μισθοδοσία τους.

«Έμφραγμα» στην έκδοση αδειών

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων και υπηρεσιών και πολιτικός προϊστάμενος της ΥΔΟΜ Ξάνθης κ. Ζερενίδης η αποχή τόσων ημερών επιδεινώνει την κατάσταση στην ΥΔΟΜ Ξάνθης προκαλώντας «έμφραγμα» στην έκδοση αδειών και άλλων διεκπεραιωτικών θεμάτων της υπηρεσίας. Ωστόσο όπως ανέφερε είναι η απεργία και η αποχή είναι ένα δημοκρατικό δικαίωμα για να λυθούν κάποια χρονίζοντα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί στις Πολεοδομίες: «Οι ΥΔΟΜ γενικά έχουν μεγάλο πρόβλημα υποστελέχωσης. Επίσης έχουν μεγάλο φόρτο εργασίας γιατί οι μισοί δήμοι στην χώρα έχουν ΥΔΟΜ και εξυπηρετούν και τους υπόλοιπους που δεν έχουν. Κι αυτό έγινε από τότε που έγινε η συγχώνευση των Πολεοδομιών των Νομαρχιών. Παρότι οι τελευταίοι νόμοι που έχουν ψηφιστεί απλουστεύουν τις διαδικασίες έκδοσης άδειών υπάρχουν ακόμη πολλά προβλήματα . Η απεργία, ιδιαίτερα η πολυήμερη απεργία επιφέρει ζημιά στην κοινωνία ιδιαίτερα τώρα που έχει αρχίσει να αυξάνεται η οικοδομική δραστηριότητα».

Σύσκεψη στην Νομαρχιακή Επιτροπή του ΤΕΕ Ξάνθης

Το ζήτημα της απεργίας απασχόλησε και το ΤΕΕ Θράκης. Σε σύσκεψη με όλες τις Νομαρχιακές επιτροπές του ΤΕΕ ανά  περιφερειακή ενότητα αποφασίστηκε να γίνουν κατά τόπους συσκέψεις στις Επιτροπές με τους επιστημονικούς συλλόγους Μηχανικών, να κατατεθούν προτάσεις και να συναποφασιστούν οι παρεμβάσεις που θα κάνει το ΤΕΕ που είναι θεσμοθετημένο γνωμοδοτικό όργανο της πολιτείας. Ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΤΕΕ στην Ξάνθη κ. Ηλίας Παπασταυριανίδης συγκάλεσε σύσκεψη την Παρασκευή το απόγευμα.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…