Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Στο «φουλ οι μηχανές» για να απογειωθεί το Ξανθιώτικο Καρναβάλι

Στο «φουλ οι μηχανές» για να απογειωθεί το Ξανθιώτικο Καρναβάλι

0

Αγορά και εστίαση ετοιμάζονται πυρετωδώς για να υποδεχτούν τους επισκέπτες μας – Αισιοδοξία και προσδοκία για μεγάλη επισκεψιμότητα

 

Η ακρίβεια δεν σταματά τον κόσμο από την διασκέδαση  – Επι ποδός οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της Π.Ε. Ξάνθης – Αποκριάτικη διάθεση στην αγορά της πόλης

 

Προ των πυλών το καρναβάλι και κορυφώνονται η προετοιμασίες στην πόλη μας όχι μόνο αυτής καθαυτής της διοργάνωσης για την οποία αρμόδιο είναι το  Κέντρο Πολιτισμού του δήμου Ξάνθη αλλά και όλου του επαγγελματικού και επιχειρηματικού κόσμου που εμπλέκεται με την εστίαση, τη διασκέδαση, την φιλοξενία. Στις επάλξεις λοιπόν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και εστίασης καθώς και τα ξενοδοχεία αλλά και τα εμπορικά καταστήματα που προσδοκούν το αποκριάτικο κλίμα, να αποτυπωθεί και καταναλωτικά στην αγορά της πόλης. Παράλληλα επί ποδός βρίσκονται και οι υπηρεσίες ελέγχου της Π.Ε. Ξάνθης προκειμένου όλα να πάνε καλά και οι επισκέπτες μας να ζήσουν ένα χαρούμενο τριήμερο Αποκριάς στην πόλη μας.

Μετά από 3 χρόνια Καρναβάλι ξανά με «όνειρα, χρώματα, μυρωδιές και αρώματα»

Μετά 3 χρόνια απουσίας το Ξανθιώτικο καρναβάλι επανέρχεται δριμύτερο και πλημμυρίζει με «όνειρα, χρώματα, μυρωδιές και αρώματα»: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί φέτος μετά από τρία χρόνια μπαίνουμε πια σε μια κανονικότητα. Θα γιορτάσουμε το καρναβάλι μας όπως παλιά. Είναι αλήθεια πως το καρναβάλι μας έλειψε και στην κοινωνία και στην οικονομία της πόλης. Έτσι βρισκόμαστε όλοι σε μια διαδικασία προετοιμασίας για να προσφέρουμε ότι καλύτερο. Ήδη τα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος έχουν προγραμματίσει πολλά live με καλλιτέχνες και event, τα μπαλνταφάν επίσης ξεκίνησαν, ενώ η εστίαση προετοιμάζεται για την Τσικνοπέμπτη. Υπάρχει ένα κλίμα ευθυμίας και ευφορίας και μεγάλης προσδοκίας γιατί όλες οι προβλέψεις είναι ευοίωνες. Όλα τα μηνύματα είναι θετικά, τα ξενοδοχεία μας αγγίζουν την πληρότητα για το τριήμερο αλλά θα έχουμε και πολλούς τουρίστες της μίας ημέρας από γειτονικές πόλεις. Όλοι τους λίγο ή πολύ θα καταναλώσουν αφήνοντας οικονομικό αποτύπωμα. Ας ελπίσουμε μόνο να έχουμε σύμμαχο τον καλό καιρό γιατί είναι ένας παράγοντας που παίζει ρόλο», σημειώνει η πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης κα Μαίρη Τσιακίρογλου.

Η ακρίβεια δεν σταματά τον κόσμο από την διασκέδαση – Μεμονωμένα τα περιστατικά αισχροκέρδειας

Δεν είναι όμως μόνο ο κλάδος της εστίασης που επωφελείται οικονομικά από το καρναβάλι αλλά και άλλοι επιχειρηματικοί κλάδοι όπως της προμήθειας προϊόντων και της τροφοδοσίας που θα έχουν μεγάλους τζίρους αυτές τις ημέρες: «Όλος ο επιχειρηματικός κόσμος της πόλης ευνοείται», βεβαιώνει η κα Τσιακίρογλου ενώ εκφράζει την αισιοδοξία της ότι η ακρίβεια δεν θα επηρεάσει αρνητικά στην επισκεψιμότητα: «Εκτιμώ ότι ο κόσμος έχει τόση ανάγκη να ξεδώσει, να διασκεδάσει, να χαρεί και δεν νομίζω θα τον επηρεάσει η ακρίβεια. Η ενεργειακή κρίση είναι μεγάλη ανελαστική δαπάνη  για τις επιχειρήσεις μας. Ευελπιστούμε ότι σύμφωνα με όσα λέγονται ότι θα μειωθεί το ρεύμα να δούμε μειώσεις στα τιμολόγια που θα είναι μεγάλη ανάσα για μας.

Ένα επίσης θέμα που απασχολεί είναι αυτό της «αρπαχτής» και της αισχροκέρδειας. Στο παρελθόν είχαν εντοπιστεί κάποια περιστατικά που δυσφήμισαν την πόλη μας: «Ήταν μεμονωμένα και δεν μπορούν αυτά να αμαυρώσουν όλο τον επαγγελματικό κόσμο που λειτουργεί με επαγγελματισμό και ευσυνειδησία», καταλήγει η κα Τσιακίρογλου.

Αποκριάτικη διάθεση στην αγορά της πόλης

Τον αποκριάτικο τόνο στην αγορά της πόλης προς το παρόν τον δίνουν τα εποχιακά καταστήματα με τις βιτρίνες τους αποκριάτικα στολισμένες. Όμως ξεκίνησε ο αποκριάτικος στολισμός στην πόλη από τον δήμο και αυτό «φτιάχνει» κλίμα Αποκριάς που είναι συνώνυμο της ξενοιασιάς και της χαράς. Αυτά είναι ακριβώς τα στοιχεία που έχει ανάγκη η αγορά για να «ζωντανέψει» γιατί: «Η αγορά ωφελείται από την αποκριάτικη διάθεση γιατί η καλή ψυχολογία ευνοεί την κατανάλωση. Οι εκπτώσεις δεν πήγαν καλά και έτσι και εμείς περιμένουμε πως και πως να κυκλοφορήσει κόσμο να ψωνίσει. Η κίνηση πάντα κάνει καλό στην αγορά», σημειώνει ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Ξάνθης κ. Νίκος Γρηγοριάδης.

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι – Εφιστάται η προσοχή στους «αλεξιπτωτιστές» πλανόδιους με πάγκους

Επι ποδός όλος ο ελεγκτικός μηχανισμός των υπηρεσιών της Π.Ε. Ξάνθης που θα έχει την αρμοδιότητα των ελέγχων όλο αυτό το διάστημα. Όπως μας ενημέρωσε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας υγείας κ. Νίκος Αποστολίδης, το μικτό κλιμάκιο (Κτηνιατρικής, Δημόσιας Υγείας και Εμπορίου) θα διενεργεί ελέγχους σε καταστήματα, καντίνες και πάγκους, όσον αφορά την ποιότητα και την υγιεινή των τροφίμων προστατεύοντας την υγεία του κοινού. Ο κ. Αποστολίδης συνέστησε προσοχή: «Ο κόσμος πρέπει να είναι προσεκτικός. Να μην καταναλώνει τρόφιμα από τους λεγόμενους «αλεξιπτωτιστές» που στήνουν πάγκους με μια ψησταριά τις μέρες που έχει πολύ κόσμο. Δεν είναι εύκολο να ελεγχθούν για την ποιότητα των προϊόντων τους. Αντίθετα οι καντίνες που δανειοδοτούνται από τον δήμο, έχουν μια σταθερή θέση και υπόκεινται σε ελέγχους από το δικό μας κλιμάκιο αλλά και την αστυνομία».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthpoulou@emrpos.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

O Toquel live στην Ξάνθη

Θα παρουσιάσει τον νέο του δίσκο «1111» στο Misirlou την Παρασκευή 5 Απριλίου Ο Toquel παρ…