Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Χαλβάς Σιμιγδαλένιος με Λευκή Σοκολάτα

Χαλβάς Σιμιγδαλένιος με Λευκή Σοκολάτα

0

-100γρ. ηλιέλαιο

-200γρ. σιμιγδάλι χοντρό

-200γρ. ζάχαρη

-500 ml νερό

-3 κ.σ φυστίκι αιγίνης αλεσμένο σε σκόνη

Για τη σάλτσα:

-180γρ κουβερτούρα λευκή

-100 ml κρέμα γάλακτος

-Ξύσμα από 1 λεμόνι

 

Σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε το νερό με την ζάχαρη, τοποθετήστε σε μέτρια φωτιά και αφήστε να βράσει μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.

Βάλτε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίξτε μέσα το ηλιέλαιο και το σιμιγδάλι. Με μια κουτάλα ανακατεύετε συνέχεια μέχρι το σιμιγδάλι να πάρει απαλό καφέ χρώμα.

Προσεχτικά έχοντας μακριά το πρόσωπο σας από την εστία ρίξτε το σιρόπι μόνο μιας μέσα στην κατσαρόλα με το καβουρδισμένο σιμιγδάλι . Χαμηλώστε την εστία στο ελάχιστο και ανακατεύεται μέχρι να δημιουργηθεί ένας πηκτός χυλός.

Αδειάστε μέσα το τριμμένο φιστίκι και φορμάρετε τον χαλβά σε ατομικά κουπάκια ή σε κάποιο τετράγωνο τσέρκι. Αφήστε εκτός ψυγείου μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του.

Παράλληλα σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε την κρέμα γάλακτος μαζί με το ξύσμα λεμονιού και δώστε μια βράση, προσθέστε την σοκολάτα θρυμματισμένη και ανακατεύετε εκτός φωτιάς μέχρι να λιώσει τελείως. Απλώστε την σάλτα επάνω από τον χαλβά ή σερβίρετε χωριστά.

  • Νηστίσιμο Brownie με ταχίνι

    150γρ. ταχίνι 150γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150γρ. ζάχαρη μαύρη 150γρ. χυμό πορτοκαλι…
  • Μπράουνις με φράουλες

    Για τα μπράουνις 125 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη 125 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια 340 …
  • Χαλβαδόπιτα με φύλλο

    -1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο  με αλεύρι ολικής άλεσης -ελαιόλαδο για τα φύλλα -2 κ.σ. σου…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μοσχάρι κρασάτο με καρότα, κρεμμύδια και ασπρομανίταρα

1600 γραμμάρια μοσχαρίσιο χτένι 80 γραμμάρια ελαιόλαδο 10 μικρά καρότα καθαρισμένα 300 γρα…