Για τα λαχανικά:
-1 κολοκύθι ροδέλες
-1 μελιτζάνα ροδέλες
-1 πατάτα ροδέλες
-1 πιπεριά κομμένη ροδέλες
-1 κρεμμύδι ξερό ροδέλες
-1 ντομάτα ροδέλες
-1/2 ματσάκι μαϊντανό
-2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
-αλάτι
Για τον κιμά:
-½ κιλό κιμά ανάμεικτο λάπα μοσχαρίσια 70% σπάλα χοιρινή 30%
-½ ντοματάκι κονκασέ
-½ κ.σ. πελτέ
-½ κ.γ. μπαχάρι σε σκόνη
-2 κρεμμύδι
-1 σκ. σκόρδο
-½ φλ. κόκκινο κρασί
-¼ λίτρο περίπου ζωμό μοσχαριού
-αλάτι-πιπέρι
-1 ξυλαράκι κανέλας μικρό
-¼ φλ. ελαιόλαδο
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τον κιμά. Τσιγαρίζουμε τον κιμά και με μία ξύλινη κουτάλα, σπάμε όλους τους γρόμπους που δημιουργούνται.
Μετά από 7-10 λεπτά τσιγάρισμα προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα οποία τα έχουμε περάσει από το μπλέντερ με λίγο λαδάκι και τα έχουμε κάνει πουρέ. Τσιγαρίζουμε 5 λεπτά ακόμα.
Προσθέτουμε το μπαχάρι το πιπέρι και τον πελτέ και τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας 3-4 λεπτά ακόμα. Σβήνουμε με κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Στο μπλέντερ περνάμε το ντοματάκι και το κάνουμε ζωμό. Ρίχνουμε το ντοματάκι και αλατίζουμε.
Αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις και προσθέτουμε τον ζωμό.
Αφού πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε για 40 λεπτά περίπου.
Για τα λαχανικά: Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τα λαχανικά, τα κόβουμε λεπτές ροδέλες σε μία μπασίνα, τα αλατίζουμε, τους βάζουμε λίγο λαδάκι, το σκόρδο τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Στρώνουμε τον κιμά στη βάση και βάζουμε από πάνω τα λαχανικά όπως στη φωτογραφία. Ψήνουμε στους 190°C για μία άρα περίπου.