Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κουνέλι ξυδάτο στην κατσαρόλα με πατάτες

Κουνέλι ξυδάτο στην κατσαρόλα με πατάτες

0

1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες

6 κουταλιές ελαιόλαδο

½ κιλό μικρές πατάτες

2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες

1 φύλλο δάφνης

1 κουταλάκι κύμινο

1 ξυλάκι κανέλλα

100 ml ξύδι

1 ποτηράκι νερό

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πλένετε καλά με άφθονο νερό τις μικρές πατάτες και τις σκουπίζετε καλά. Με ένα μικρό μαχαίρι κάνετε δύο τομές στις πατάτες από πάνω μέχρι κάτω σε σχήμα σταυρού. Τηγανίζετε τις πατάτες σε μία φριτέζα, να μαγειρευτούν μέχρι την μέση, και τις αποσύρετε για να τελειώσουν το μαγείρεμα στην κατσαρόλα με το κουνέλι. Τοποθετείτε μία μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.

Πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι τα κομμάτια του κουνελιού και τα θωρακίζετε πολύ καλά από όλες τις πλευρές έτσι ώστε να πάρουν και ωραίο χρώμα.

Προσθέτετε τις φέτες κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά.

Σβήνετε με το ξύδι και προσθέτετε το φύλλο δάφνης, το κύμινο, το ξυλάκι κανέλας, το νερό, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε το κουνέλι να σιγοβράσει σκεπασμένο για 50-60 λεπτά.

Στην μέση του μαγειρέματος προσθέτετε και τις μικρές, μισοτηγανισμένες πατάτες.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…