-700 gr μοσχάρι
-4-6 κουταλιές ελαιόλαδο
-1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
-200 gr τριμμένη ντομάτα από κονσέρβα ή σπιτική σάλτσα (ή 300 gr φρέσκια)
-100 ml κρασί
-Αλάτι
-Πιπέρι
-Μπαχάρι
Για την σκορδαλιά με καρύδι:
-¾ της κούπας καρυδόψιχα
-3-4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
-3-5 σκελίδες σκόρδο
-3 κουταλιές ελαιόλαδο
-2 κουταλιές ξίδι
Ετοιμάζουμε το κοκκινιστό: Κόβουμε σε μερίδες μεγέθους μικρού μανταρινιού το κρέας μας και το σωτάρουμε με ελαιόλαδο να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Όταν αρχίσει να τσιτσιρίζει, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε λίγο νερό. Μόλις πάρει βράση αλατίζουμε, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγομαγειρεύουμε για 20-30 λεπτά.
Προσθέτουμε τη ντομάτα, τα μπαχαρικά της επιλογής μας και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να ετοιμαστεί το κρέας μας. Πρέπει να μείνει με ζουμάκι, δεν πρέπει να είναι εντελώς δεμένη η σάλτσα. Ωστόσο μουσκεύουμε σε νερό το ψωμί, το στραγγίζουμε καλά και το βάζουμε στο multi μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
Αλέθουμε να γίνει μια κοκκώδης κρέμα και την προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το κοκκινιστό. Ανακατεύουμε να πάρει 1-2 βράσεις και αποσύρουμε από το μάτι. Περιμένουμε δέκα λεπτά και σερβίρουμε με πατάτες ή ζυμαρικά.