Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Για πρώτη φορά στον τελικό του Australian Open ο Τσιτσιπάς!

Για πρώτη φορά στον τελικό του Australian Open ο Τσιτσιπάς!

0

Θα αντιμετωπίσει την Κυριακή τον Τζόκοβιτς

Πλώρη για την κατάκτηση του Australian Open έχει βάλει ο εκπληκτικός, Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Κάρεν Χατσάνοφ δεν θα μπορούσε να του ανακόψει τη ξέφρενη πορεία του στη διοργάνωση.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας εμφανίζεται πιο ώριμος από ποτέ στη Μελβούρνη και δείχνει ότι έχει τα φόντα να γράψει… ιστορία, κατακτώντας τον πρώτο του Major τίτλο! Αρκεί βέβαια να καταφέρει να νικήσει τον κακό του δαίμονα Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Τσιτσιπάς (Νο 4), πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση, κατάφερε να αναδειχθεί νικητής στον πρώτο χρονικά ημιτελικό του Australian Open με αντίπαλο τον Ρώσο (Νο 20), παίρνοντας για πρώτη φορά στην καριέρα του την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης.

Πιο συγκεκριμένα ο Τσιτσιπάς νίκησε με 3-1 σετ (6-7(2), 4-6, 7-6(6), 3-6) τον Χατσάνοφ στην κατάμεστη «Rod Laver Arena», κι έτσι έθεσε νοκ-άουτ τον καλό του φίλο, κλείνοντας παράλληλα θέση για τον καταληκτικό αγώνα της διοργάνωσης.

Παράλληλα διατήρησε την εξαιρετική παράδοση που έχει απέναντι στο Ρώσο αντίπαλό του, απέναντι στον οποίο μετράει έξι νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις τους.

Στον τελικό ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει την Κυριακή (10:30, Eurosport 1) τον Νόβακ Τζόκοβιτς (Νο 5), ο οποίος επιβλήθηκε στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό με 3-0 σετ (7-5, 6-1, 6-2) του Αμερικανού Τόμι Πολ (Νο 35).

Όπερ σημαίνει ότι θα έχουμε επανάληψη του τελικού του Roland Garros 2021, όπου ο Τσιτσιπάς ηττήθηκε με μεγάλη ανατροπή από τον Τζόκοβιτς.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Αγωνίζεται σήμερα με τον ΓΑΣ στην Κομοτηνή

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 24ης αγωνιστικής Συνεχίζεται με την 24η αγωνιστική το πρ…