Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σπεντζοφάι θαλασσινών

Σπεντζοφάι θαλασσινών

0

-1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

-1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη

-1 στικ σέλερι, ψιλοκομμένο

-2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια

-2 πιπεριές πράσινες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια

-1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη

-200 γρ. μύδια με το κέλυφος

-12 γαρίδες, καθαρισμένες (κρατάμε τα κελύφη και το κεφάλι αλλά κόβουμε το σημείο με τα μάτια)

-150 γρ. χταπόδι, κομμένο σε μικρά κομμάτια

-1 κ.σ. πέλτες ντομάτας

-20 ml ούζο

-50 ml λευκό κρασί

-400 γρ. ντομάτα κονκασέ

-1 κ.γ μπούκοβο

-1 φύλλο δάφνης

-1 κ.σ. μέλι

-200 ml ζωμό λαχανικών

-Αλάτι, πιπέρι

-Ελαιόλαδο

-ψιλοκομμένος μαϊντανός

Τοποθετούμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και σοτάρουμε 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε το σκόρδο, το σέλερι, τις πιπεριές Φλωρίνης, τις πράσινες πιπεριές και την πιπεριά τσίλι. Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Προσθέτουμε τα μύδια, τις γαρίδες, το χταπόδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4-5 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.

Προσθέτουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Σβήνουμε με το ούζο, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το κρασί και το αφήνουμε 2 λεπτά, να πάρει μια βράση. Έπειτα, αφαιρούμε τα μύδια, τις γαρίδες και τα αφήνουμε στην άκρη, σε ένα πιάτο.

Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, το μπούκοβο, τη δάφνη και τον ζωμό. Ανακατεύουμε εκ νέου και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10-15 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Τα τελευταία 2 λεπτά αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μέλι.

Τοποθετούμε τις γαρίδες και τα μύδια πάνω από το σπεντζοφάι και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγο μαϊντανό.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μπακαλιαρόπιτα από την Κεφαλονιά

-1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο -500-600 γρ. παστό μπακαλιάρο -100 γρ. ρύζι καρολίνα -1 κρεμ…