-Ελαιόλαδο
-1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-5-6 φέτες μπέικον, κομμένες σε λεπτές κάθετες φέτες
-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
-5 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
-100 ml λευκό κρασί
-1 λίτρο ζωμό λαχανικών
-3-4 στικς σέλινο, χοντροκομμένα
-2 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
-1 κ.σ. δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
-Αλάτι, Πιπέρι
-¼ μάτσο βασιλικό, ψιλοκομμένο
-1 πρέζα μπούκοβο
-2 κ.σ. αλεύρι, γ.ο.χ.
-500 γρ. νιόκι
-200 ml κρέμα
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια μαζί με το μπέικον και τα σοτάρουμε για 1 με 2 λεπτά.
Προσθέτουμε το σκόρδο, τα καρότα και σοτάρουμε για λίγο ακόμα. Σβήνουμε με κρασί, αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί και προσθέτουμε το ζωμό, το δενδρολίβανο, το σέλινο, το θυμάρι, το μπούκοβο, το αλάτι, το πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Ρίχνουμε τον βασιλικό, την κρέμα και βράζουμε για 2 λεπτά ακόμα. Διαλύουμε σε ένα μπολάκι το αλεύρι με νερό, το ρίχνουμε μέσα στη σούπα μαζί με τα νιόκι και αφήνουμε μέχρι να δέσει ελάχιστα η σούπα και να βράσουν τα νιόκι.
Αποσύρουμε και σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.