Αρχική Χωρίς κατηγορία Προεκλογική αντιπαράθεση Ζεϊμπέκ – Τσιλιγγίρη για την Αστυνομική Σχολή

Προεκλογική αντιπαράθεση Ζεϊμπέκ – Τσιλιγγίρη για την Αστυνομική Σχολή

0

Χ. Ζεϊμπέκ: «Ένα «όνειρο απατηλό» η επαναλειτουργία της σχολής

 

Σ. Τσιλιγγίρης: «Ας μη προτρέχει και ας μη λαϊκίζει ο κ. Ζεϊμπέκ…»

 

Στο επίκεντρο προεκλογικής αντιπαράθεσης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και ΝΔ Ξάνθης βρέθηκε η Αστυνομική Σχολή Ξάνθης, με αφορμή την ανακοίνωση της επαναλειτουργίας της στις αρχές του μήνα από τον  βουλευτή ΝΔ Ξάνθης κ. Σπύρο Τσιλιγγίρη. Ειδικότερα ο κ. Τσιλιγγίρης ενημέρωσε με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα αλλά και με δηλώσεις του ότι «έλαβα τις διαβεβαιώσεις από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Υφυπουργό Λευτέρη Οικονόμου ότι δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες για τη λειτουργία της Σχολής, αφού πρώτα γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις στις κτηριακές υποδομές. Το κόστος προβλέπεται στο ένα εκατομμύριο ευρώ». Επίσης ο κ. Τσιλιγγίρης κατέληγε στην ανάρτησή του πως : «Να τονίσω,  ότι ανανεώνεται η σύμβαση για τη λειτουργία  του ΠΡΟΚΕΚΑ, στην υφιστάμενη δομή του στην Ξάνθη».

Ερώτηση Ζεϊμπέκ σε Θεοδωρικάκο

Να σημειώσουμε ότι στις 21 Νοεμβρίου 2022 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης κ. Χ. Ζεϊμπέκ κατέθεσε Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη με θέμα: «Επαναλειτουργία του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Ξάνθης» στην οποία κατέληγε:

  1. Διαθέτει την πολιτική βούληση και αποτελεί, για την Κυβέρνηση της ΝΔ, προτεραιότητα η επαναλειτουργία του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Ξάνθης;
  2. Μετά την λήξη των δεσμεύσεων για την λειτουργία του ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. στο τέλος του έτους, προτίθεται να επαναλειτουργήσει το ως άνω Τμήμα και αν ναι, σε πόσο καιρό;
  3. Τι προτίθεται να πράξει προκειμένου να εκσυγχρονιστούν οι εγκαταστάσεις του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Ξάνθης, κατόπιν της δεκαετούς αναστολής λειτουργίας του;

Η απάντηση του Υπουργού

Η απάντηση από τον υπουργό Προστασία του  Πολίτη έχει ημερομηνία 16 Δεκεμβρίου και αναφέρει μεταξύ άλλων: «Επισημαίνεται ότι το Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων (Τ.Δ.Α.) Ξάνθης λειτούργησε τελευταία φορά κατά την εκπαιδευτική περίοδο 2011 ‐ 2013. Έκτοτε, κατ’ εφαρμογή του νομοθετικού πλαισίου δημοσιονομικής προσαρμογής, μεταξύ άλλων και για τον περιορισμό των εισαχθέντων στις Σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, η Σχολή Αστυφυλάκων δεν λειτουργεί σε όλο το εύρος των δυνατοτήτων της.

….Ενόψει δε του προγραμματισμού, στο πλαίσιο της κατ’ έτος εισαγωγής δοκίμων στη Σχολή Αστυφυλάκων, εκτιμώνται οι υφιστάμενες ανάγκες αναφορικά με τα Τ.Δ.Α. που θα λειτουργήσουν προκειμένου να φοιτήσουν οι δόκιμοι Αστυφύλακες, λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των εισαχθέντων, το κόστος λειτουργίας των Τ.Δ.Α. κ.λπ., ενώ σημειώνεται ότι επί του παρόντος δεν έχει ληφθεί σχετική απόφαση για το εκπαιδευτικό έτος 2023 – 2024. Σε κάθε περίπτωση, θα δρομολογηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις να καλύπτουν τις ανάγκες εκπαίδευσης και φιλοξενίας των δοκίμων Αστυφυλάκων».

Σ’ ότι αφορά δεν το ΠΡΟΚΕΚΑ Ξάνθης η απάντηση έχει ως εξής: «…. η Διεύθυνση Οργάνωσης και Νομικής Υποστήριξης/ Α.Ε.Α. προέβη στη νομοτεχνική επεξεργασία και περαιτέρω προώθηση σχεδίου Κ.Υ.Α. για την παράταση λειτουργίας των ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. –μεταξύ αυτών και της Ξάνθης- έως την ως άνω ημερομηνία (31-12-2023), η οποία έχει ήδη υπογραφεί από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και, επί του παρόντος, βρίσκεται προς υπογραφή στα συναρμόδια Υπουργεία».

Χ. Ζεϊμπέκ: «Ένα «όνειρο απατηλό» η επαναλειτουργία της σχολής

Η απάντηση αυτή που επιβεβαιώνει την παράταση λειτουργίας του ΠΡΟΚΕΚΑ Ξάνθης και για το 2023 όπως και ότι δεν έχει ληφθεί ακόμα κάποια απόφαση για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 οδήγησε τον κ Ζεϊμπέκ στο συμπέρασμα ότι «Η επαναλειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων Ξάνθης αποτελεί μάλλον ένα «όνειρο απατηλό». Άξιο απορίας, δε, είναι το πώς δημιουργήθηκε αυτή η διάσταση εξαγγελιών μεταξύ του Βουλευτή της ΝΔ Ξάνθης και του αρμόδιου Υπουργού. Βέβαια, όλοι γνωρίζουμε ότι οι εκλογές είναι προ των πυλών, οπότε είναι αναμενόμενες από την πλευρά της δεξιάς παράταξης, οι υποσχέσεις και οι λαϊκισμοί».

 

Σ. Τσιλιγγίρης: «Ας μη προτρέχει και ας μη λαϊκίζει ο κ. Ζεϊμπέκ…»

Να σημειώσουμε όμως ότι ο κ. Τσιλιγγίρης ήταν αυτός που πρώτος ανακοίνωσε ότι παρατείνεται η λειτουργία του ΠΡΟΚΕΚΑ Ξάνθης όπως προαναφέρεται στην ανάρτησή του αλλά και ότι η σχολή θα λειτουργήσει όταν γίνουν παρεμβάσεις στις Εγκαταστάσεις της γεγονός που επιβεβαιώνεται και στην απάντηση του υπουργού (Σε κάθε περίπτωση, θα δρομολογηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις να καλύπτουν τις ανάγκες εκπαίδευσης και φιλοξενίας των δοκίμων Αστυφυλάκων). Ο ίδιος κληθείς να απαντήσει στον κ. Ζεϊμπέκ είπε μόνο: «Ας μην προτρέχει και ας μην λαϊκίζει θα πάρει την απάντησή του όταν πρέπει και ας μάθει να ερμηνεύει σωστά».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Χωρίς κατηγορία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σάββατο 23 Μαρτίου 2024, Αρ.Φύλλου 11.568