Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ανδρέας Σπυρόπουλος: Χωρίς χρίσματα το ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Ανδρέας Σπυρόπουλος: Χωρίς χρίσματα το ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές

0

Επίσκεψη στην Ξάνθη, με επίκεντρο την υγεία και τις ΜμΕ πραγματοποίησε ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

Παρουσίασε πτυχές της σοσιαλδημοκρατικής πρότασης διακυβέρνησης που κατατέθηκε και τόνισε την εκλογική ετοιμότητα της παράταξης

Μήνυμα εκλογικής ετοιμότητας με σύνθημα πολιτικής ωριμότητας και εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης έφερε στην Ξάνθη ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, επισκεπτόμενος την περιοχή την Τετάρτη. Ο κ. Σπυρόπουλος, βρέθηκε στην Κομοτηνής και στη συνέχεια στην Ξάνθη, όπου επισκέφθηκε τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου για να επικοινωνήσει τις θέσεις του κόμματος για την πρωτοβάθμια φροντίδα και το ΕΣΥ και στη συνέχεια, περιηγήθηκε στην αγορά, ένα τόπο γνώριμο από τα φοιτητικά του χρόνια, όπου συνομίλησε με επαγγελματίες για τα προβλήματα που βιώνουν και τις λύσεις που προτείνει το ΠΑΣΟΚ.

Το βράδυ πριν συναντηθεί με τα μέλη της Νομαρχιακής και στελέχη του κόμματος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, όπου άσκησε κριτική σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, αναδεικνύοντας τη στάση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ενώ στη συνέχεια μίλησε για το περιθώριο συμμαχιών και συνεργασιών τόσο στις εθνικές όσο και στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Τον γραμματέα του κόμματος καλωσόρισε η υπεύθυνη επικοινωνίας της Νομαρχιακής Μάνια Τσαΐρογλου και ο γραμματέας Αντώνης Μήτρου..

Εκλογική ετοιμότητα

Ο κ. Σπυρόπουλος τόνισε ότι το κόμμα βρίσκεται σε πλήρη εκλογική ετοιμότητα. «Καταθέσαμε μία σοσιαλδημοκρατική πρόταση διακυβέρνησης με προτάσεις για όσα η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέτυχε και με ειδική μέριμνα για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων και του ιδιωτικού χρέους και την προστασία της πρώτης κατοικίας». Τόνισε χαρακτηριστικά: «Είμαστε έτοιμοι με ενότητα και προοπτική να μπούμε στη μάχη». Ειδικά για το ψηφοδέλτιο της Ξάνθης απέφυγε την ονοματολογία, επεσήμανε ωστόσο ότι συμμετέχουν αξιόλογες προσωπικότητες από την κοινωνία και την αυτοδιοίκηση, άνθρωποι με μακρά πορεία στην παράταξη, αλλά και της νεότερης γενιάς.

Ο ρόλος στο σχηματισμό κυβέρνησης

Αναφορικά με τη στάση που θα κρατήσει το ΠΑΣΟΚ για το σχηματισμό κυβέρνησης και κατά πόσο θα συνεργαστεί με ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σπυρόπουλος δεν δέχθηκε την ερμηνείας μιας μοιραίας κατάληξης πολιτικού αδιεξόδου και κυρίως επέμεινε ότι το ΠΑΣΟΚ μόνο, δεν είναι υπεύθυνο για την δημιουργία κυβέρνησης μετά τις εκλογές της απλής αναλογικής. «Εμείς προτείνουμε μια εναλλακτική λύση διακυβέρνησης. Θα καλέσουμε τις πολιτικές δυνάμεις να συζητήσουμε σε αυτές τις προγραμματικές θέσεις», σημείωσε ο ίδιος.

Συνεργασίες στην αυτοδιοίκηση

Ως προς τη στήριξη προσώπων και συνδυασμών στις αυτοδιοικητικές εκλογές και τη στάση που θα κρατήσει η παράταξη αναφορικά με πιθανές συνεργασίες, κυρίως με το ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σπυρόπουλος μίλησε ξεκάθαρα για στήριξη ανθρώπων, χωρίς «δαχτυλίδια». Όπως ανέφερε: «οι εποχές με τα χρίσματα στην αυτοδιοίκηση πέρασαν. Τα ψηφοδέλτια καταρτίζονται με αυτοδιοικητικά κριτήρια, γι’ αυτό κι εμείς δε θα δώσουμε χρίσματα, θα στηρίξουμε ανθρώπους. Θα στηρίξουμε υποψηφιότητες που συνεργάζονται για να σχηματίσουν προγράμματα για την ανάπτυξη των περιοχών και βέβαια αυτό θα έρθει μέσα από τα όργανά μας και την αρμόδια επιτροπή». Σε δε, ερώτημα για τη στάση του ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση που άλλο κόμμα δώσει εν τούτοις χρίσμα σε υποψήφιο ή συνδυασμό, ο κ. Σπυρόπουλος, δεν διαφοροποίησε την απάντησή του.

Ελένη Διαφωνίδου

ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την Πέμπτη θα διεξαχθεί η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξάνθης

Αναλυτικά τα θέματα που θα συζητηθούν Την Πέμπτη 25 Απριλίου θα διεξαχθούν οι συνεδριάσεις…