Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Καλαμαράκια τηγανιά με πιπεριές φλωρίνης

Καλαμαράκια τηγανιά με πιπεριές φλωρίνης

0

400γρ καλαμαράκια κατεψυγμένα
6 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2 πιπεριές Φλωρίνης
4 κουταλιές ξύδι βαλσαμικό
3 κουταλιές ρίγανη ψιλοκομμένη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το κρεμμύδι σε τέταρτα και μετά σε λεπτές φέτες, τις πιπεριές Φλωρίνης σε μπαστουνάκια και ψιλοκόβετε το σκόρδο. Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με τις πιπεριές Φλωρίνης και το σκόρδο για 3-4 λεπτά, μέχρι να ξεκινήσουν να μαραίνονται, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Όταν τα λαχανικά είναι έτοιμα, τα αποσύρετε από το τηγάνι σε ένα μπολ, ξαναβάζετε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Κόβετε τα καλαμάρια σε χοντρές φέτες και αφού στραγγίξουν καλά από τα υγρά τους, τα σοτάρετε για 1-2 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτετε τα σοταρισμένα λαχανικά, σβήνετε με το βαλσαμικό ξύδι, ανακατεύετε καλά και αποσύρετε από την φωτιά. Πασπαλίζετε με την ψιλοκομμένη ρίγανη, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και σερβίρετε.

  • Μεθυσμένα καλαμαράκια

    1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…
  • Χταποδάκι με φάβα

    Για το χταπόδι: 2,5 – 3 κιλά χταπόδι 300 γρ. λιαστή ντομάτα 200 γρ. ξίδι Νερό 4 φύλλα δάφν…
  • Καλαμαράκια σε φωλιά μελιτζάνας

    Για τις μελιτζάνες -4 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες -λίγο θυμάρι -2 κουτ. σούπας έξτρα παρθέν…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…