Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Inspirational Mentor για το 2023 είναι ο κ. Πιερρακάκης για το Γυμννάσιο Σμίνθης

Inspirational Mentor για το 2023 είναι ο κ. Πιερρακάκης για το Γυμννάσιο Σμίνθης

0

Επεκτείνεται ο νέος θεσμός που στόχο έχει να ενδυναμώσει και να εμπνεύσει μαθητές σε όλη την Ελλάδα

Καθιερώνεται και επεκτείνεται ο νέος θεσμός των Inspirational Mentors από τον μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό οργανισμό επιχειρηματικότητας Junior Achievement Greece καθώς τα αποτελέσματα από την πρώτη υλοποίησή του ήταν εντυπωσιακά. Από 38 που ήταν πέρυσι, οι Inspirational Mentors αυξάνονται σε 55 και επισκέπτονται Γυμνάσια και Λύκεια στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και σε όλη την Ελλάδα με στόχο να συγχαρούν, να εμπνεύσουν και να ενδυναμώσουν τις μαθήτριες και τους μαθητές που δημιουργούν στην διάρκεια της σχολικής χρονιάς τη δική τους μαθητική «start up»!

Οι μαθητικές «επιχειρήσεις» δημιουργούνται κατά την υλοποίηση του δημοφιλούς, παγκόσμιου εκπαιδευτικού προγράμματος/διαγωνισμού για εφήβους «Εικονική Επιχείρηση – Company Program» του JA Greece, το οποίο τελεί για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Οι 55 Inspirational Mentors πραγματοποιούν συνάντηση (διαδικτυακή ή διά ζώσης) μέσα στον Δεκέμβριο με τη μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» που έχει «υιοθετήσει» ο καθένας και θα βρεθούν και πάλι με την ομάδα τους μετά τις γιορτές. Στην πρώτη συνάντηση, οι Inspirational Mentors αφηγούνται στα παιδιά το δικό τους success story, τι όνειρα είχαν για τη ζωή τους ως παιδιά, τι στόχους έβαλαν, πώς ξεπέρασαν δυσκολίες που αντιμετώπισαν και πώς έφθασαν στην επαγγελματική επιτυχία. Στη δεύτερη συνάντηση, οι μαθητές και οι μαθήτριες παρουσιάζουν υλοποιημένη την καινοτόμα επιχειρηματική τους ιδέα και οι Inspirational Mentors τους δίνουν συμβουλές και υποστηρίζουν την ομάδα στο πλαίσιο του διαγωνισμού. Οι Inspirational Mentors ορίστηκαν στα σχολεία κατά σειρά προτεραιότητας εγγραφής στο παγκόσμιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα/διαγωνισμό της «Εικονικής Επιχείρησης 2023».

Μεταξύ των 55 Ιnspirational Mentors για το 2023 είναι ο πρωθυπουργός Kυριάκος Μητσοτάκης (1ο Γενικό Λύκειο Ελευσίνας), η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως (2ο ΕΠΑ.Λ. Χαλανδρίου), ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης (Γυμνάσιο Σμίνθης Ξάνθης), ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. Βέροιας) και πολλές άλλες προσωπικότητες από τον πολιτικό, οικονομικό και δημοσιογραφικό κόσμο. Ανάμεσα στους Inspirational Mentors είναι επίσης, για δεύτερη χρονιά, ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ Αιμίλιος Περδικάρης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το Δ’ ΣΣ τίμησε τη «Μάχη των Οχυρών» παρουσιάζοντας το τιτάνιο έργο και το σθεναρό αγώνα

Πραγματοποιήθηκε επετειακή εκδήλωση με κατασκευαστικά στοιχεία για τα οχυρά, αλλά και τη σ…