-500 γραμμάρια κολοκύθα
-1 πράσινο μήλο
-2 κουταλιές βούτυρο
-60 γραμμάρια αμύγδαλα καβουρδισμένα χοντροσπασμένα
-60 γραμμάρια φουντούκια χοντροσπασμένα
-60 γραμμάρια ξανθές σταφίδες
-60 γραμμάρια μαύρες σταφίδες
-60 γραμμάρια κονιάκ
-1 κουταλάκι κανέλα
-¼ κουταλάκι γαρίφαλο
-¼ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
-300 γραμμάρια γάλα
-2 αυγά
-70 γραμμάρια κουβερτούρα ψιλοκομμένη
-120 γραμμάρια ζάχαρη
-400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-1 κουταλάκι baking powder
-1 βανίλια
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το μήλο σε μικρά κυβάκια και στον χοντρό μέρος ενός τρίφτη τρίβουμε την κολοκύθα.
Τοποθετούμε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το βούτυρο να λιώσει.
Σοτάρουμε το μήλο μαζί με την τριμμένη κολοκύθα για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε τα αμύγδαλα μαζί με τα φουντούκια, τις ξανθές και τις μαύρες σταφίδες, την κανέλα, το γαρίφαλο και το μοσχοκάρυδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά.
Σβήνουμε με το κονιάκ και μόλις εξατμιστεί αποσύρουμε το περιεχόμενο από το τηγάνι και το τοποθετούμε σε ένα μπολ για να κρυώσει ελαφρώς.
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε τα υλικά για τον χυλό, το γάλα, τα αυγά, την ζάχαρη, το αλεύρι, το baking powder, την βανίλια και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένας χυλός.
Προσθέτουμε την σοταρισμένη κολοκύθα στο μπολ με τον χυλό, ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε το μείγμα σε ένα στρογγυλό αντικολλητικό ταψί διαμέτρου 26 εκ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C, στον αέρα, για 40-45 λεπτά.