Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Γιορτές Αυτή την Κυριακή τα Μάγγανα υποδέχονται τα Χριστούγεννα!

Αυτή την Κυριακή τα Μάγγανα υποδέχονται τα Χριστούγεννα!

0

Στην κεντρική πλατεία θα πραγματοποιηθεί φωταγώγηση του δέντρου και θα ακολουθήσει η μαγευτική βραδιά των Φαναριών

Τις δράσεις συνδιοργανώνουν η Κοινότητα Μαγγάνων και ο Δήμος Τοπείρου με τη συνδρομή των Πολιτιστικών Συλλόγων Νεολαίας και Γυναικών του χωριού

Η μαγευτική βραδιά των Φαναριών «καλωσορίζει» τα φετινά Χριστούγεννα στα Μάγγανα! Ειδικότερα, η Κοινότητα Μαγγάνων και ο Δήμος Τοπείρου συνδιοργανώνουν τη μαγευτική Βραδιά των Φαναριών και τον στολισμό – φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 18:00 μ.μ., στην πλατεία του χωριού με τη συνδρομή – διοργάνωση των Πολιτιστικών Συλλόγων Νεολαίας και Γυναικών του χωριού.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μαγγάνων, Δημήτρης Αγγελάκης και η Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών, Αλκυόνη Μάντζαρη μιλούν για τις δράσεις ενόψει Χριστουγέννων!

Συμπληρωματικά, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μαγγάνων, Δημήτρης Αγγελάκης και η Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών, Αλκυόνη Μάντζαρη αποτυπώνουν στο ‘’Ε’’ το χριστουγεννιάτικο σκηνικό που θα δούμε την Κυριακή

Τονίζουν: «Αυτή την Κυριακή θα φωταγωγηθεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία όπου θα δώσει το παρών και ο Άι Βασίλης. Χαρακτηριστικά, θα είναι εκεί για να φωτογραφηθεί με τα παιδιά, να μοιράσει δώρα και φυσικά για να προσδώσει ακόμη μία εορταστική νότα στην ατμόσφαιρα. Αλλά έχουμε προνοήσει και για τους μεγαλύτερους… Ζεστό κρασί, εδέσματα, όπως επίσης και γλυκίσματα θα προσφερθούν σε όλους όσοι μας τιμήσουν με την παρουσία τους».

Στη συνέχεια, αναφερόμενοι στη μαγευτική Βραδιά των Φαναριών που αναμφίβολα προκαλεί ενθουσιασμό σε μικρούς και μεγάλους, υπογραμμίζουν: «Πρόκειται για ένα έθιμο το οποίο ξεκίνησε από τον Σύλλογο Γυναικών πριν περίπου επτά χρόνια. Ωστόσο, τα τελευταία δύο χρόνια δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της πανδημίας. Παρόλα αυτά φέτος ο Άι Βασίλης θα έρθει την Κυριακή για να μοιράσει φαναράκια! Έπειτα, όλοι μαζί θα τα αφήσουμε ‘’ελεύθερα’’ να ‘’περιπλανηθούν’’ στον ουρανό. Με αυτό τον τρόπο οι παρευρισκόμενοι θα κάνουν τις ευχές τους με σκοπό να ξορκίσουν την κακή χρονιά και έπειτα να υποδεχτούν με γιορτινή διάθεση το νέο έτος!»

Χρύσα Κιατίπη

chkiatipi@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Γιορτές
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Αριστοτέλης, ο μέγας βιολόγος της Αρχαιότητας» στο Π.Ε.Σ. «Η Τέχνη του Ζην»

Σήμερα Παρασκευή 29 Μαρτίου στις 20:00 Ανοιχτή διάλεξη προς το κοινό με τον διδάσκοντα του…