-Ένα στήθος γαλοπούλας περίπου 1200γρ
-Αλάτι και πιπέρι
-2 κουταλιές ελαιόλαδο
-1 κούπα κάστανα βρασμένα και ψιλοκομμένα
-8-10 ξερά δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
-Μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-1/4 κουταλάκι κανέλα
-1/4 κουταλάκι μπαχάρι τριμμένο
-1 φύλλο δάφνης
-1/4 κούπας λευκό ξηρό κρασί
-10 λωρίδες προσούτο περίπου
-Επιπλέον ελαιόλαδο για το ρολό
-Χαρτί ψησίματος
Για τη σάλτσα:
-Τους χυμούς από το ταψί
-1/4 κούπας λευκό ξηρό κρασί
-1/4 κούπας μαρμελάδα ροδάκινο
-2-3 κουταλιές κρύο βούτυρο (αγελάδος!)
-Λίγο αλάτι αν χρειάζεται
Προετοιμάστε το κρέας: Ζητήστε από το χασάπη να σας φιλετάρει το κρέας και να το χτυπήσει για να πλατύνει και να έχει ομοιόμορφο πάχος. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι και αφήστε το σκεπασμένο.
Κάντε τη γέμιση: Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και σοτάρετέ το με λίγο λάδι, τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι μέχρι να μαλακώσει και να γυαλίσει. Προσθέστε τα κάστανα και τα ξερά φρούτα, ανακατέψτε για μισό λεπτό και σβήστε με το κρασί. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε το στην άκρη για να κρυώσει.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190°C.
Φτιάξτε το ρολό: Κόψτε ένα μεγάλο κομμάτι χαρτί ψησίματος, στρώστε το προσούτο ώστε η μία λωρίδα να επικαλύπτει την άλλη και σχηματίστε ένα ορθογώνιο που να χωράει όλο το στήθος. Τοποθετήστε το στήθος γαλοπούλας πάνω στο προσούτο και βάλτε στο κέντρο τη γέμιση.
Ρολάρετε και τυλίξτε το στήθος σε ρολό με τη βοήθεια του χαρτιού ψησίματος. Τυλίξτε με το σπάγκο ψησίματος και δέστε το ρολό χωρίς να αφαιρέσετε το χαρτί. Ανακατέψτε τις πατάτες με τα υπόλοιπα υλικά και βάλτε τις σε ένα μεγάλο ταψί. Βάλτε το ρολό στο κέντρο και ψήστε για 40 λεπτά περίπου (περίπου 15 λεπτά για κάθε 250γρ) ή μέχρι ένα θερμόμετρο κρέατος να δείχνει 74°C.
Όταν είναι έτοιμο, αφαιρέστε τους χυμούς από το ταψί και βάλτε τους σε κατσαρολάκι μαζί με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το κρασί, προσθέστε και τη μαρμελάδα. Ανακατέψτε και προσθέστε κουταλιά –κουταλιά το κρύο βούτυρο. Δοκιμάστε και προσθέστε επιπλέον αλάτι αν χρειάζεται.
Ξετυλίξτε το ρολό από το χαρτί, ξαναβάλτε το στο ταψί και βάλτε το στο γκριλ στην υψηλότερη θερμοκρασία για 2-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει (προσοχή γιατί μπορεί να σας καεί πολύ γρήγορα).
Σερβίρετε το ρολό μαζί με τις πατάτες και περιχύστε με τη σάλτσα. Καλή σας όρεξη!