Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Χριστουγεννιάτικος κορμός σοκολάτα με βύσινα

Χριστουγεννιάτικος κορμός σοκολάτα με βύσινα

0

-100 γρ. κουβερτούρα 70% κακάο

-125 γρ. βούτυρο αγελάδας

-200 γρ. (1 κούπα) ζαχαρούχο γάλα

-40 γρ. (1/3 κούπας) κακάο

-125 γρ. ψίχα από φυστίκια Αιγίνης, ωμή και ανάλατη

-175 γρ. βύσσινα από γλυκό κουταλιού, καλά στραγγισμένα από το σιρόπι

Επικάλυψη

-100 γρ. κουβερτούρα μπίτερ 65% κακάο, τεμαχισμένη

-100 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Για να ετοιμάσουμε τον σοκολατένιο κορμό με βύσσινα και φιστίκια Αιγίνης, πρώτα λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο, ανακατεύοντάς τα σε μπεν μαρί. Αποσύρουμε το λιωμένο μείγμα από τη φωτιά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ζαχαρούχο γάλα με το κακάο και τα αδειάζουμε στο μείγμα της κουβερτούρας. Προσθέτουμε τα φυστίκια Αιγίνης και τα βύσσινα και ανακατεύουμε καλά. Κόβουμε δύο κομμάτια διάφανης μεμβράνης με μήκος 40 εκ. και τα τεντώνουμε σε επίπεδη επιφάνεια, κολλημένα το ένα πάνω στο άλλο, για να φτιάξουμε ένα ανθεκτικό φύλλο. Στο κέντρο και κατά μήκος του διπλού φύλλου αδειάζουμε το σοκολατένιο μείγμα κουταλιά κουταλιά. Τυλίγουμε με τη μεμβράνη, φτιάχνοντας ένα ρολό, και στρίβουμε τις άκρες της σαν καραμέλα.

Το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες, μέχρι να σφίξει καλά.

Επικάλυψη

Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ένα λείο μείγμα. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, ώστε να αρχίσει να σφίγγει τόσο που να στέκεται και να μπορούμε να το αλείψουμε με σπάτουλα, χωρίς να «τρέχει». Βγάζουμε από την κατάψυξη τον κορμό και τον αλείφουμε με το μείγμα της σοκολάτας.  Με ένα πιρούνι ή μια σπάτουλα-παλέτα ή με τη μύτη από ένα μαχαίρι βουτύρου τραβάμε χαρακιές κατά μήκος του κορμού, για να δώσουμε την εντύπωση φλοιού δέντρου.

  • Μπισκότα με μέλι και ταχίνι

    -200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις -150γρ μέλι -150γρ ταχίνι -1 βανίλια -1/3 κουτ γλυκού α…
  • Τάρτα μήλου με κρέμα βανίλιας

    Για τη βάση: -125 gr βούτυρο αγελάδας  σε θερμοκρασία δωματίου + 1 κουταλάκι -1 μέτριο αυγ…
  • Σταφυλόπιτα

    -200 γρ αλεύρι -150 γρ τυρί κότατζ -50 γρ ζάχαρη -1 αυγό -6 κ.σ. μεγάλο. φυτικό λάδι -2 κο…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λάχανο με κιμά και νουντλς

-1 μικρό λάχανο, λεπτοκομμένο -500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος -225 γρ. νουντλς -2 ξερά κρεμμύδι…