Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου με γλάσο

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου με γλάσο

0

-75 γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κύβους

-75 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

-1 αυγό (μεγάλο), σε θερμοκρασία δωματίου

-200 γρ. φαρίνα

-3 γρ. γαρύφαλλο, σε σκόνη

-3 γρ. μοσχοκάρυδο, σε σκόνη

-3 γρ. κανέλλα, σε σκόνη

Υλικά για το γλάσο ζάχαρης

2-3 κουταλιές γάλα

1 κ. σούπας γλυκόζη

250-300 γρ ζάχαρη άχνη  όσο πάρει για να έχουμε ένα  παχύρρευστο γλάσο

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180˚C (στις αντιστάσεις). Τοποθετούμε το βούτυρο στο μίξερ, το χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε τη ζάχαρη.  Συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί πλήρως και το μείγμα να ασπρίσει.  Χαμηλώνουμε την ταχύτητα, προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε, μέχρι να αφομοιωθεί πλήρως στο μείγμα.

Αλλάζουμε το σύρμα του μίξερ με το φτερό για τη ζύμη.  Στην πιο χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε σιγά-σιγά τη φαρίνα και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε, μέχρι να έχουμε μία ελαστική ζύμη.

Αφαιρούμε τη ζύμη από το μίξερ, την τοποθετούμε στην επιφάνεια εργασίας, σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20-30 λεπτά.

Αλευρώνουμε ελαφρά μία επιφάνεια εργασίας και ανοίγουμε με πλάστη τη ζύμη σε φύλλα του μισού εκατοστού.  Κόβουμε σε σχήματα της αρεσκείας μας (πχ. με μαχαίρι, ποτήρι, κουπ-πατ κλπ) ανασηκώνουμε προσεχτικά με σπάτουλα για να μην σπάσει η ζύμη και τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180˚C στις αντιστάσεις (πάνω-κάτω) για 12 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσουν πάνω στη σχάρα, πριν γαρνίρουμε.

Για το γλάσο ζάχαρης :  Κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη.  Στο μίξερ ανακατεύουμε με σύρμα σε χαμηλή ταχύτητα όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Το γλάσο είναι έτοιμο όταν η σύστασή του είναι ελαφρώς παχύρευστη και ομοιόμορφη.

Το γλάσο ζάχαρης είναι ακόμα καλύτερο για χρήση την επόμενη ημέρα. Διατηρείται σε γυάλινο βάζο.

  • Γαλακτομπακλαβάς

    Για σιρόπι: 3 ½ φλιτζάνια ζάχαρη, 3 ½ φλιτζάνια νερό, ½ ένα λεμόνι ημι πρεσκέζ, 1 κ. σούπα…
  • Kέικ μπακλαβά

    -100 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα (Για τη γέμιση) -4 φύλλα κρούστας -2 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο…
  • Ξεροτήγανα νηστίσιμα

    Για τα ξεροτήγανα -4 φλ. αλεύρι γ.ο.χ. -2 μικρά ακέρωτα πορτοκάλια (το χυμό και το ξύσμα τ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
  • Ρεβύθια με κιμά

    -500 γρ ρεβίθια αποφλοιωμένα -200 γρ κιμάς μοσχαρίσιος -1 τεμ κρεμμύδι ξερό -1 σκελίδα σκό…
  • Κόκορας κρασάτος

    -1 κόκορας 3 κιλών, σε 10 κομμάτια ή 2 κοτόπουλα των 1.500 γρ. -750 ml κόκκινο ξηρό κρασί …
  • Κρεατόπιτα της Πρωτοχρονιάς

    Για τη ζύμη -700 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις -200 γρ. ελαιόλαδο -1/2 φλιτζ. καφέ ξίδι …
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ρεβύθια με κιμά

-500 γρ ρεβίθια αποφλοιωμένα -200 γρ κιμάς μοσχαρίσιος -1 τεμ κρεμμύδι ξερό -1 σκελίδα σκό…