-200γρ. Κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών
-400γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα
-5 κ.σ. βρασμένα κάστανα αλεσμένα σε πουρέ
-200γρ. Καστανή ζάχαρη
-120 γρ. φουντούκια και φυστίκια Αιγίνης ψημένα.
-Μία πρέζα αλάτι χοντρό
-Σκόνη κακάο προαιρετικά
Ζεσταίνουμε καλά τη κρέμα γάλακτος, με προσοχή μη κάψει, και τη ρίχνουμε μέσα στη σοκολάτα που έχουμε ψιλοκόψει. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να λιώσει η κουβερτούρα. Προσθέτουμε το πουρέ κάστανο. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στον ψυγείο μέχρι να σφίξει το μίγμα.
Ετοιμάζουμε τους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς. Ψήνουμε τους ξηρούς καρπούς για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Βάζουμε σε ένα τηγάνι τη ζάχαρη να λιώσει. Δεν ανακατεύουμε καθόλου και μόλις λιώσει ρίχνουμε μέσα τους ξηρούς καρπούς. Απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει πολύ καλά, ιδανικά την επόμενη ημέρα, σπάμε κομμάτια και βάζουμε στο μπλέντερ να θρυμματιστεί.
Τοποθετούμε σε ένα πιατάκι. Σε άλλο πιατάκι βάζουμε το κακάο. Παίρνουμε μίγμα, κάνουμε γρήγορα μπαλάκια για να μη μαλακώσει πολύ και τα κυλάμε στους ξηρούς καρπούς η στο κακάο.
Διατηρούνται στο ψυγείο.