Για τα φρούτα
2 κουταλιές κορν φλάουρ ή άνθος αραβοσίτου
1 κουταλιά νερό
1/4 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1/4 κουταλάκι κανέλα
6 δαμάσκηνα
4 αχλάδια
για το crumble
3/4 φλιτζάνι αλεύρι
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι βρώμη
1/2 κουταλάκι κανέλα σε σκόνη
1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα χοντροσπασμένα
1/2 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
Για την τάρτα
-100γρ. βούτυρο
250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό
120γρ ζάχαρη κρυσταλλική
Ετοιμάζουμε πρώτα τη ζύμη για την τάρτα. Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε σ’ αυτό τη ζάχαρη, το αυγό και τέλος το κοσκινισμένο αλεύρι, ανακατεύοντας με τα χέρια. Όταν ενσωματωθούν καλά τα υλικά και γίνει ένα σφιχτό ζυμάρι, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Ετοιμάζουμε τα φρούτα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα φρούτα κομμένα σε φέτες, το κορν φλάουρ ή άνθος αραβοσίτου, το νερό, τη ζάχαρη και την κανέλα.
Όταν είναι έτοιμο το ζυμάρι, το ανοίγουμε με τον πλάστη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και το στρώνουμε σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη ταρτιέρα και ψήνουμε για δέκα λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Στο σημείο αυτό φτιάχνουμε το crumple, ανακατεύοντας όλα μαζί τα υλικά να γίνει μια ψιχουλιαστή ζύμη. Στο δεκάλεπτο βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο, προσθέτουμε τα φρούτα και από πάνω σκεπάζουμε με την ψιχουλιαστή επικάλυψη, όσο μπορούμε πιο ομοιόμορφα.
Ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για άλλα είκοσι λεπτά περίπου.