-2 φλιτζάνια κολοκύθα κομμένα σε κυβάκια
1 2/3 φλ.τσαγιού αλεύρι γ.ο.χ
1 ½ φλ.τσαγιού ζάχαρη
1 κουτ.γλυκού μαγειρική σόδα
¾ κουτ. γλυκού αλάτι
½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
½ κουτ. γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
¼ κουτ. γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
2 αυγά
½ φλιτζ. τσαγιού ηλιέλαιο
½ φλιτζ.τσαγιού καρυδόψιχα χοντροκοπανισμένη
½ φλιτζ.τσαγιού μαύρες σταφίδες
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Απλώνουμε την κομμένη κολοκύθα σε λαδωμένο ταψάκι, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε καλά για να λαδωθούν παντού. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε, τα λιώνουμε με πιρούνι και αφήνουμε τον πολτό στην άκρη. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το γαρύφαλλο. Χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη λιωμένη κολοκύθα και ½ φλιτζ. τσαγιού νερό. Ανακατεύουμε, αδειάζουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ με τα στεγνά υλικά και χτυπάμε με το φτερό. Προσθέτουμε την καρυδόψιχα και τη μαύρη σταφίδα. Ανακατεύουμε, αδειάζουμε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα για κέικ και ψήνουμε για 1 ώρα ή λίγο περισσότερο, μέχρι να ψηθεί καλά το ψωμί στο κέντρο του. Το αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει λίγο, το ξεφορμάρουμε σε μια σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.