Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα «Πουλάει» το  second hand ρούχο και στην Ξάνθη

«Πουλάει» το  second hand ρούχο και στην Ξάνθη

0

«Άνοιξαν» τρία καταστήματα – Ανάρπαστα και στο παζάρι

 

Γυναίκεια υπόθεση οι second hand αγορές – Άλλες αγοράζουν γιατί είναι φτηνά και άλλες ψάχνουν …θησαυρούς σε μάρκες για στυλ

 

Η μόδα του vintage κερδίζει ολοένα και περισσότερους funs και αποτυπώνεται ως τάση τόσο στην διακοσμητική χώρων όσο και στην μόδα κυρίως στα ρούχα. Παλαιότερα οι νεαρές έψαχναν στα μπαούλα για το καλό φουστάνι της γιαγιάς με τις παλιές δαντέλες και το βελούδο ή το νυφικό της, κεντημένο στο χέρι. Αυτά όμως είχαν και συναισθηματική σημασία αφού είχαν μια ιστορία να αφηγηθούν στην εγγονή. Σήμερα που όλα είναι πιο απρόσωπα και πιο πρόχειρα οι νεαρές και όχι μόνο, μπορούν να βρουν τα λεγόμενα second hand ρούχα στις κρεμάστρες των ομώνυμων καταστημάτων που έχουν έρθει κι αυτά ως μόδα από την Αμερική και την Ευρώπη. Μια τάση βέβαια που συνδέεται άμεσα με την ανάγκη για κάτι οικονομικό που φέρει την αίγλη μιας άλλης εποχής.  Η διαδικασία του second hand shopping μοιάζει με κυνήγι θησαυρού καθώς από έναν τεράστιο όγκο ρούχων καλείται ο οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να ανακαλύψει κρυμμένους θησαυρούς και κομμάτια που ταιριάζουν με το δικό του στιλ. Μέσα σε εκατοντάδες κρεμάστρες συχνά κρύβονται αναπάντεχοι θησαυροί: Ένα denim φόρεμα με στυλ από τα 90s, μια branded μεταξωτή πλισέ φούστα σε άψογη κατάσταση, ένα παλτό με βελούδινες λεπτομέρειες και διαχρονικό σχεδιασμό, ένα χειροποίητο πουλόβερ με κεντημένα λουλούδια.

Ρούχα μεγάλων οίκων με ιδιαίτερες ραφές που πωλούνται πάμφθηνα! Την ίδια στιγμή στο  διαδίκτυο βρίσκει κανείς αφιερώματα με τα μυστικά για ψώνια σε μαγαζιά με second hand ρούχα, ένα ακόμη γεγονός που πιστοποιεί ότι το second hand ρούχο…πουλάει!

Τρία second hand καταστήματα στην Ξάνθη και σε πάγκους στο παζάρι

Στην Ξάνθη έχουν ανοίξει τρία καταστήματα με second hand ρούχα. Τα δύο που βρίσκονται  επί της οδού Μ. Καραολή είναι του ιδίου ιδιοκτήτη που διατηρεί συνολικά 28 καταστήματα σ’ όλη την χώρα και εισάγει τα ρούχα από  Ευρωπαϊκές χώρες κυρίως από Ιταλία και Γαλλία. Το τρίτο βρίσκεται και ένα επί της οδού 28ης Οκτωβρίου. Οι τιμές ποικίλουν. Όπως έδειξε έρευνα του «Ε» για τις ανάγκες του ρεπορτάζ, σ’ ένα από τα καταστήματα της οδού Καραολή  οι αναγραφόμενες τιμές στα παλτό και τα μπουφάν ήταν 20 ευρώ ενώ στα πλεκτά 7 ευρώ. Υπήρχαν και ρούχα με 4,99 ευρώ. Τα ρούχα ταξινομημένα ανά είδος σε καλή κατάσταση και σε μεγάλη ποικιλία. Πιο φτηνά είναι τα ρούχα στο δεύτερο κατάστημα επί της Καραολή ενώ στο κατάστημα της 28η Οκτωβρίου τα ρούχα φαίνονται πιο καινούργια, δηλαδή στοκ των τελευταίων ετών και οι τιμές είναι διάφορες ανάλογα με το είδος. Να σημειώσουμε ότι second hand ρούχα βρίσκει κανείς και σε μη στεγασμένο εμπόριο και συγκεκριμένα σε πάγκους στο παζάρι της Ξάνθης, όπου κάθε Σάββατο γίνονται ανάρπαστα.

Άλλες αγοράζουν γιατί είναι φτηνά και άλλες για στυλ

Όπως μας είπε το προσωπικό των καταστημάτων αυτών, είναι ένα καινούργιο είδος για πόλεις όπως η Ξάνθη καθώς σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρα υπάρχουν πολλά τέτοιου είδους  καταστήματα και έχουν πολλή δουλειά.  Ωστόσο ο κόσμος, κυρίως γυναίκες παρότι υπάρχουν και ανδρικά ρούχα, που θέλει οικονομικό ρούχο τα επισκέπτεται και ψάχνει. Υπάρχουν όμως και κυρίες που δεν φαίνεται να το κάνουν από οικονομική ανάγκη αλλά από στυλ!  Ψάχνουν λοιπόν να βρουν …θησαυρούς σε γνωστές μάρκες  για να εμπλουτίσουν την γκαρνταρόμπα τους.

Είναι τάσης της εποχής…

«Είναι  ένα φαινόμενο πολύ διαδομένο σε μεγάλες πόλεις. Στην πόλη μας τώρα εμφανίστηκε. Έχουμε όμως πολλά καταστήματα που εισάγουν ρούχα και παπούτσια και άλλα είδη από Τουρκία και άλλα που πωλούν κινέζικα. Γενικά ο κόσμος καταφεύγει στο πιο οικονομικό λόγω της οικονομικής δυσχέρειας. Σ’ ότι αφορά την ποιότητα την κρίνει ο καταναλωτής. Σίγουρα αυτά τα καταστήματα με second hand ρούχα παίρνουν ένα μερίδιο της αγοράς αλλά είναι αναπόφευκτο γιατί είναι η τάση της εποχής» επισημαίνει ο πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Ξάνθης κ. Νίκος Γρηγοριάδης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Sunlight Group: Στην παραγωγή πρωτότυπης μπαταρίας 2ης ζωής

Στο ερευνητικό ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα Battery2Life συμμετέχει η εταιρεία …