Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Πατάτες με κρέμα τυριού, μπέικον και κίτρινα τυριά

Πατάτες με κρέμα τυριού, μπέικον και κίτρινα τυριά

1

9 μεσαίου μεγέθους πατάτες

1 πακέτο τυρί κρέμα

1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

4 κουταλιές βούτυρο

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1/2 έως 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

1/4 έως 1/2 φλιτζάνι γάλα (εάν οι πατάτες είναι πολύ παχιές)

μισό κιλό μπέικον, τηγανητό  και κομμένο σε κομμάτια,

2,5 έως 3 φλιτζάνια τριμμένο τυρί τσένταρ

ξινή κρέμα, αν θέλετε

3 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους180 βαθμούς  C . Τρίψτε και τρυπήστε τις πατάτες αρκετές φορές με ένα κοφτερό μαχαίρι. Ψήστε τις πατάτες στους 180° C για περίπου μια ώρα, ή μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν αρκετά.

Μπορείτε επίσης αντί να ψήσετε να βράσετε τις πατάτες .

Όταν οι πατάτες έχουν γίνει, ξεφλουδίστε τες  και τοποθετήστε το εσωτερικό της πατάτας σε ένα μεγάλο μπολ ή μπολ του μίξερ. Ανακατεύουμε για λίγο να πολτοποιηθούν  .Προσθέστε το τυρί κρέμα, κρέμα γάλακτος, το βούτυρο, το σκόρδο ψιλοκομμένο, και περίπου 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού του πιπεριού. Χτυπάμε μέχρι να ανακατευτούν όλα τα υλικά καλά .Εάν το μίγμα φαίνεται πραγματικά παχύ  προσθέστε έως 1/2 φλιτζάνι γάλα

Αλείψτε ένα μεγάλο ταψί με λάδι μαγειρέματος και τοποθετείστε το μείγμα πατάτας στο ταψί .

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 170 °.

Αμέσως μετά την αφαίρεση από το φούρνο, καλύψτε  το από πάνω με 1 φλιτζάνι τυρί. Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε με τα 2/3 περίπου του μπέικον και τα κρεμμυδάκια, αν θέλετε . Αφήστε το να καθίσει για περίπου 10-15 λεπτά πριν από το σερβίρισμα. Η θερμότητα από τις πατάτες θα λιώσει το τυρί τέλεια.

 

  • Γιαουρτοτυρόπιτα

    -2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι -2 κεσεδάκια φέτα σε τρίμματα -1 κεσεδάκι φρέσκο γάλα -1 …
  • Κασεροκούλουρα

    -1 φακελάκι ξερή μαγιά, -200 ml χλιαρό γάλα, -100 ml χλιαρό νερό, -100 ml χλιαρό σπορέλαιο…
  • taxinobourekakia

    Ταχινομπουρεκάκια Μακεδονίας

    -½ κιλό φύλλο κρούστας -1/2 φλιτζάνι σησαμέλαιο -σουσάμι Για τη γέμιση -175 γρ. ταχίνι -½ …
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…