Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κοτόπουλο με ντοματίνια και πέστο βασιλικού

Κοτόπουλο με ντοματίνια και πέστο βασιλικού

0

-450g κοτόπουλο

-85γρ κίτρινη μοτσαρέλα

-3 ντοματίνια

-2 κουταλιές της σούπας πέστο βασιλικού

-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

-1 σκελίδα σκόρδο

-Αλάτι

1/8 κουταλάκι πιπέρι

Πέστο βασιλικού

2 φλιτζάνια φρέσκα φύλλα βασιλικού

1/2 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

1/2 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1/3 φλιτζάνι κουκουνάρι ή καρύδια

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο (περίπου 1 κουταλιά της σούπας)

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι ή περισσότερο για γεύση

1/8 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι ή περισσότερο για γεύση

Ξεκινάμε με το πέστο, χτυπώντας τα φύλλα βασιλικού και το κουκουνάρι μ’ ένα επεξεργαστή τροφίμων, προσθέτουμε το σκόρδο και την παρμεζάνα και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Ξύνουμε τις πλευρές του επεξεργαστή τροφίμων με μια ελαστική σπάτουλα και προσθέτουμε αργά αργά το ελαιόλαδο ενώ λειτουργεί το μπλέντερ. Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Απλώνουμε τα κομμάτια φιλέτου κοτόπουλο στήθος σε ένα πυρέξ και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μικρό μπολάκι ρίχνουμε το λάδι το σκόρδο λιωμένο, πιπέρι, αλάτι και ανακατεύουμε ελαφρώς με ένα βουρτσάκι. Αλείφουμε τα κομμάτια κοτόπουλο με το μίγμα λαδιού και από τις δύο πλευρές και από πάνω απλώνουμε σάλτσα πέστο. Στη συνέχεια από πάνω ρίχνουμε τυρί τριμμένο σε κάθε κομμάτι και διακοσμούμε με τα κομμένα ντοματίνια και ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά και το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και έτοιμο πέστο που θα βρούμε στα σούπερ μάρκετ.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…